Editör
Administrator
1 kalite planı nedir?
Belirli bir projeye, ürüne, prosese veya sözleşmeye hangi prosedürlerin ve ilgili kaynakların kim tarafından ve ne zaman uygulanacağını belirleyen doküman. Not 1 – Genellikle bu prosedürler, kalite yönetim prosesleri ve ürün gerçekleştirme prosesleri ile ilgili olanları içerir.Kalite Planı Nasıl Yapılır?
Kalite Planı Nasıl Yapılır?Kalite Yönetimi Planı aşağıdakileri içermelidir;
- Projede kullanılacak kalite standartları belirlenmelidir.
- Projenin kalite hedefleri tanımlanmalıdır.
- Kalite rol ve sorumlulukları belirlenmelidir.
- Kalite gözden geçirmeye tabi olacak teslimat ve süreçler, gözden geçirme sıklığı ve yöntemler belirlenmelidir.
Projede kalite nedir?
Proje kalite yönetimi projenin hedefini, gerekliliklerini ve sorumluluklarını içeren ve bunlara bağlı olarak organizasyon süreçlerini, aktivitelerini ve teslimatını kapsar. Proje Kalite Yönetimi, kalite yönetiminin planlanması, kalite güvencesinin sağlanması ve kalite kontrolü gibi alt süreçler içerir.Kontrol planı nedir?
Kontrol planı nedir?Kontrol Planı, ürünlerin ve proseslerin kontrol sistemlerinin yazılı olarak tanımlanmasıdır. Tek bir Kontrol Planı, aynı tip proseslerle ve aynı tip kaynaklar kullanılarak üretilen ürün grupları için kullanılabilir. Görsel yardım için gerekiyorsa çizimler Kontrol Planları yanında yer almalıdır.
Kalite Planlama süreci nedir?
Kalite Planlama: Kalite planlamada öncelikli olarak müşteri istekleri belirlenir. Beklentileri karşılayacak ürün ve hizmetler üretilerek minimum olası maliyeti kapsayan kalite planları oluşturulur. Sonrasında sürecin tasarımı ve sürecin çalışır hale gelmesi amaçlanmalıdır.Proje Nedir Özellikleri Nelerdir?
Proje Nedir Özellikleri Nelerdir?Proje, belirli başlangıç ve bitiş noktası olan, amacı, kapsamı ve bütçesi açıkça tanımlanmış bir defaya mahsus gerçekleştirilen aktiviteler bütünüdür. Başka bir tanımlama ile proje, probleme özel, bir defaya mahsus oluşturulan, belirli bir zaman içerisinde bir grup amacı başarmayı hedefleyen işlemlerdir.
Kalite Sistemleri Nedir?
Kalite yönetim sistemleri, bir kuruluş içerisinde hedeflenen kalitenin gerçekleşmesi için planlı ve stratejik bir şekilde sürdürülen faaliyetlerin tamamıdır. Müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirme olarak özetlenebilir. Sistemin sağlıklı şekilde işlemesini ve her an rapor oluşturabilmeyi sağlamaktadır.Juran yaklaşımı nedir?
Juran yaklaşımı nedir?Juran, sorunların yüzde 80’inin, olası sebeplerin yüzde 20’si tarafından oluştuğu ilkesini savunur. Özetle, sonuçların büyük çoğunluğu, sebeplerin küçük bir yüzdesi tarafından ortaya çıkar.
Girdi kontrol nedir?
Giriş kontroller; parçanın teknik resmine kontrol planına, giriş kalite planına, varsa ürünle ilgili şartname ya da standarda göre kalibrasyonu/doğrulaması gerçekleştirilmiş ölçme/kontrol aletleriyle yapılır.Kalite Kontrol Ekibi nedir?
Kalite Kontrol Ekibi nedir?Kalite kontrol elemanı; üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun şekilde giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirmek, gerekli kayıtları tutmak ve iş akışı düzenini sağlamaktan sorumludur.