Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cumhurbaşkanına hakaret etmişti: Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’e 1 yıl 2 ay hapis cezası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

Ronaldo yine attı! En büyük rekoru için durmuyor...

H
H

haberci

388

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Çiğdem Bayraktar Ör hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada 31 Ocak'ta tutuklanan Ör'ün suça konu paylaşımlarıyla sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu alenen işlediği anlatılmış, "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

"ELEŞTİRİDE BULUNDUM"

"ELEŞTİRİDE BULUNDUM"​

İstanbul Anadolu 91. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün mahkeme kararını verdi. Duruşmaya sanık Çiğdem Bayraktar Ör katılırken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmadaki savunmasında sanık Ör, "İfade hürriyetimi kullandım, eleştiride bulundum" diyerek beraatini talep etti.1 YIL 2 AY HAPİS CEZASIMahkeme davayı karara bağlayarak tutuksuz sanık Çiğdem Bayraktar Ör'ün "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.
İstanbul Anadolu 91. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün mahkeme kararını verdi. Duruşmaya sanık Çiğdem Bayraktar Ör katılırken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmadaki savunmasında sanık Ör, "İfade hürriyetimi kullandım, eleştiride bulundum" diyerek beraatini talep etti.

1 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

1 YIL 2 AY HAPİS CEZASI​

Mahkeme davayı karara bağlayarak tutuksuz sanık Çiğdem Bayraktar Ör'ün "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Söz konusu haberde, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Çiğdem Bayraktar Ör hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanarak yargılanmış ve "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirtilmiş. Mahkeme, sanığın beraat talebini reddederek cezalandırılmasına karar vermiş.

Çiğdem Bayraktar Ör'ün mahkemede ifade özgürlüğünü kullandığını ve eleştiri yaptığını belirttiği aktarılmış. Ancak mahkeme, yaptığı paylaşımların Cumhurbaşkanı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğuna hükmetmiş ve hapis cezasına karar vermiş.

Yargı sürecinde yaşanan gelişmeleri aktaran haberde, Ör'ün tutuksuz olduğu ve "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararı alındığı da belirtilmiş. Bu kararla birlikte Ör, belirtilen ceza süresini çekmeyebilir, ancak suç işleme eylemini sürdürmesi durumunda verilen cezanın uygulanabileceği vurgulanmış.

Haberin alındığı kaynak ve ilgili detaylar da paylaşılmış. Mahkeme kararının ardından gelişmelerin takip edilmesi gerekecek.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri