Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diploma polemiğinde yeni perde: Dekan istifa mı etti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Diploma polemiğinde yeni perde: Dekan istifa mı etti?​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ahmet Köse’nin istifa ettiği iddia edildi. Soruşturma kapsamında yatay geçişte usulsüzlük tespit edildiği öne sürülüyor.
085238651-imamoglu-9.jpg

085237104-imamoglu-8.jpg

085236604-imamoglu-7.jpg

085236260-imamoglu-6.jpg

085238135-imamoglu-5.jpg

085236745-imamaoglu-4.jpg

085236089-imamoglu-3.jpg

085239167-imamoglu-2.jpg

085237620-imamoglu-1.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin yürütülen soruşturma sürerken, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ahmet Köse’nin istifa ettiği iddiası gündeme geldi.
Nedim Şener’in aktardığı bilgilere göre, soruşturma kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve İstanbul Üniversitesi tarafından oluşturulan inceleme komisyonu, İmamoğlu’nun yatay geçiş sürecinde usulsüzlük tespit etti.
İddialara göre, diploma süreciyle ilgili tartışmaların gölgesinde kalan Dekan Ahmet Köse, üniversite yönetimine istifa mektubunu sundu. Ancak Köse’nin istifasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
NE OLMUŞTU?
NE OLMUŞTU?
İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yazısı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının yazılarının üniversiteye ulaştığını bildirmişti.
Üniversiteden yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Şubat 2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı yazısı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 27 Şubat 2025 tarihli 'Soruşturma Dosyası' konulu yazıları Üniversitemize ulaşmıştır. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yazısı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığının 17 Şubat 2025 tarihli 'Araştırma Raporu'nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemiz bünyesinde gerekli inceleme ve işlemler tesis edilerek, neticesinden ilgili kurumlara ve kamuoyuna bilgi verilecektir." ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.
İmamoğlu, soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere savcılığa davet edilmişti.
Başsavcılık, İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istemişti.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ahmet Köse'nin istifasının gündeme gelmesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği karmaşık bir sürecin parçası olarak önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. İddialara göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan inceleme sonucunda Ekrem İmamoğlu'nun yatay geçiş sürecinde usulsüzlük tespit edildiği belirtiliyor.

Dekan Ahmet Köse'nin istifa ettiği iddialarıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamış olmasına rağmen, diploma polemiği içinde yer alan bir ismin istifasının bu süreci daha da karmaşık hale getirdiği söylenebilir. Üniversite diplomasının sahte olduğu iddialarıyla başlayan soruşturma sürecinin son dönemde dekana kadar uzandığı görülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma ve YÖK Başkanlığının yazılarıyla birlikte, İstanbul Üniversitesi'nin bu konudaki açıklamaları da dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğu iddialarının resmi belgede sahtecilik suçunu oluşturduğu yönünde başlayan soruşturma süreci, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda.

Sonuç olarak, bu gelişmeler ışığında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ahmet Köse'nin istifasının diploma polemiği sürecindeki son perde olabileceği veya daha karmaşık bir sürecin başlangıcı olabileceği söylenebilir. Konuyla ilgili resmi açıklamaların ve gelişmelerin bundan sonraki süreçte nasıl şekilleneceği ise merakla beklenmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri