Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elektriğe dev zam kapıda: Tarih belli oldu! 'Ön hazırlık yapılıyor...'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Elektriğe dev zam kapıda: Tarih belli oldu! 'Ön hazırlık yapılıyor...'​

Elektrik dağıtım şirketleri, 8 aydır tarifelerde değişiklik yapılmaması nedeniyle mali kayıplar yaşadıklarını dile getirirken, artan şikayetler sonrası enerji yönetimi zam hazırlıklarına başladı. Mevcut tarifeye yüzde 20 oranında zam yapılması gündemde ve konuşulan tarih netleşmeye başladı.
kapak_elektrige-dev-zam-kapida-tarih-belli-oldu-on-hazirlik-yapiliyor-757427.jpg

Enflasyondaki yükseliş, enerji maliyetlerini de ciddi şekilde artırdı. 2024 yılının temmuz ayında gerçekleşen son elektrik zammının ardından, 8 ay boyunca fiyatların sabit kalması nedeniyle şehir içi elektrik dağıtım şirketlerinin zam yapmaya hazırlandığı iddia edildi.
Şirketler, dağıtım bedellerinin güncellenmemesi nedeniyle en az 50 milyar TL zarara uğradıklarını öne sürerek, zam yapılmasını talep ediyor. Elektrik tarifesinde beklenen artış için konuşulan tarih de netleşmeye başladı.

NİSANDA YÜZDE 20'LİK ARTIŞ GÜNDEMDE​

Gazeteci Olcay Aydilek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"Ankara’da kulislerde, 1 Nisan’da elektriğe zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu konuda ön hazırlık da yapılıyor. 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere elektrik için konuşulan zam oranı yüzde 20. Kararın şekillenmesinde ekonomi yönetiminin tavrı belirleyici olacak"ifadelerini kullandı.
"Ankara’da kulislerde, 1 Nisan’da elektriğe zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu konuda ön hazırlık da yapılıyor. 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere elektrik için konuşulan zam oranı yüzde 20. Kararın şekillenmesinde ekonomi yönetiminin tavrı belirleyici olacak"
Zam kararının enflasyon üzerinde doğrudan etkili olabileceği belirtilirken, ekonomi yönetiminin zam oranına müdahale edebileceği değerlendiriliyor. Artışın, hem mesken hem de sanayi abonelerini kapsaması bekleniyor. Şubat ayında devreye alınan düzenlemeyle, aylık 417 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketen konut abonelerinin faturalarında 3 ila 4 kat artış yaşanabileceği ifade ediliyor.

Elektrik dağıtım şirketleri, uzun bir süredir tarifelerde değişiklik yapılmaması nedeniyle mali kayıplar yaşayarak zam yapma gerekliliği hissediyorlar. Artan şikayetler sonucunda enerji yönetimi zam hazırlıklarına başladı ve mevcut tarifeye yüzde 20 oranında zam yapılması gündemde. Enflasyondaki yükseliş, enerji maliyetlerinde de ciddi şekilde artışa neden oldu. 2024 yılının temmuz ayındaki son elektrik zammından bu yana 8 ay boyunca fiyatların sabit kalması, şehir içi elektrik dağıtım şirketlerinin zam yapmaya hazırlanmasıyla sonuçlandı.

Dağıtım bedellerinin güncellenmemesi nedeniyle en az 50 milyar TL zarara uğradıklarını iddia eden şirketler, zam yapılmasını talep ediyorlar. Elektrik tarifesindeki beklenen artış için 1 Nisan tarihi üzerinde duruluyor ve yüzde 20'lik bir zam oranı konuşuluyor. Ekonomi yönetiminin bu konudaki tavrının belirleyici olacağı vurgulanıyor.

Zam kararının enflasyon üzerinde doğrudan etkili olabileceği ifade edilirken, ekonomi yönetiminin zam oranına müdahale edebileceği düşünülüyor. Artışın, hem mesken hem de sanayi abonelerini kapsaması bekleniyor. Şubat ayında devreye alınan düzenlemeye göre, aylık 417 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketen konut abonelerinin faturalarında 3 ila 4 kat artış yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumun elektrik faturası ödeyenleri nasıl etkileyeceği önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri