Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elektrik faturalarındaki yeni dönem isyan ettirdi: Faturayı gören neye uğradığını şaşırıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Elektrik faturalarındaki yeni dönem isyan ettirdi: Faturayı gören neye uğradığını şaşırıyor​

1 Şubat'ta yürürlüğe giren yeni elektrik düzenlemesi, esnafların faturalarında ciddi artışlara yol açtı. 417 kWh üzeri tüketim yapan konutlar ise devlet desteğinden mahrum kalacak.
kapak_elektrik-faturalarindaki-yeni-donem-isyan-ettirdi-faturayi-goren-neye-ugradigini-sasiriyor-045821.jpg

Elektrik faturalarında yapılan yeni düzenleme, 1 Şubat itibarıyla uygulamaya konuldu ve bu durum, özellikle esnaflar için önemli bir mali yük oluşturdu. Yeni düzenleme, daha fazla elektrik tüketen abonelerin daha yüksek faturalarla karşılaşmasına neden oluyor. İlk faturalar esnaflara ulaştığında, birçok kişi artıştan dolayı şikayetçi oldu.
Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, ticarethanelerin belirli bir tüketim sınırına kadar daha uygun fiyatlarla elektrik alabileceğini, ancak bu sınırı aşanların tedarikçi firmalarını seçme hakkına sahip olduklarını belirtti. Bu durum, ticarethaneler için bir fırsat sunarken, aynı zamanda dikkatli bir tüketim planlaması gerektiriyor.

YENİ DÜZENLEME VE DEVLET DESTEĞİ​

Yeni düzenleme, elektrik sübvansiyonlarının daha adil dağıtılmasını hedefliyor. Bu kapsamda, aylık 417 kilovatsaatten fazla elektrik tüketen konut aboneleri, artık devlet desteğinden yararlanamayacak. Bu değişiklik, özellikle yüksek tüketim yapan aboneleri etkiliyor.

ESNAFLARIN TEPKİLERİ​

Ekol TV'nin haberine göre, yeni düzenleme sonrası esnaflar, gelen yüksek faturalar nedeniyle şikayetlerini dile getirmeye başladı. Özellikle 417 kilovatsaatten fazla tüketim yapan aboneler, devlet desteğinden mahrum kalırken, önceki ay 1.050 TL'den fazla ödeme yapanların faturaları iki katına çıktı. Bu durum, esnafların maliyetlerini ciddi şekilde artırdı.
Örnek olarak, 10 metrekarelik bir mahalle berberinin elektrik faturası, önceki dönemde 1.500 TL iken, yeni düzenleme ile 3.000 TL'ye yükseldi. Bu artış karşısında tüketiciler, önce dağıtım şirketlerine başvurdu, ancak sonuç alamayınca hukuki yollara başvurma kararı aldı.
Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş,"Yıllık tüketimleri 15 bin kWh'yı geçenler, 5,5 lira civarında elektrik maliyetiyle karşılaşıyorlar. Bu, önceki yıllara göre yüzde 55 oranında bir artış demektir"diyerek durumu özetledi. Karataş, ticarethanelerin daha ucuz elektrik alma imkanına sahip olduklarını, ancak bunun için tedarikçi firmalarını dikkatli seçmeleri gerektiğini vurguladı.
"Yıllık tüketimleri 15 bin kWh'yı geçenler, 5,5 lira civarında elektrik maliyetiyle karşılaşıyorlar. Bu, önceki yıllara göre yüzde 55 oranında bir artış demektir"

Elektrik faturalarındaki yeni düzenleme ve beraberinde getirdiği yüksek faturalar, özellikle esnaflar üzerinde ciddi bir mali baskı oluşturuyor. 1 Şubat tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile enerji tüketimine göre faturaların artması, özellikle yüksek enerji tüketen aboneleri etkiliyor. Ticarethaneler için belirlenen tüketim sınırları ve devlet desteğinden mahrum kalma durumu, esnafların maliyetlerini önemli ölçüde artırıyor.

Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş'ın belirttiğine göre, 417 kilovatsaat üzeri tüketim yapan konut aboneleri devlet desteğinden faydalanamayacaklar. Bu durum özellikle yüksek tüketim yapan abonelerde ciddi bir mali yük oluşturuyor. Artan maliyetler ve faturalar karşısında esnafların şikayetlerinin artması da kaçınılmaz olmuş durumda. Örneğin, 10 metrekarelik bir mahalle berberinin elektrik faturasının önceki döneme göre iki katına çıkması, esnafların karşı karşıya kaldığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte enerji tüketimini dikkatli planlama ve tedarikçi firmaları seçme noktasında daha hassas olmak gerekiyor. Ayrıca yüksek miktarda enerji tüketen abonelerin maliyetleri de önemli ölçüde artmış durumda. Bu durum, esnafların maliyetlerini dengelemek ve elektrik faturalarını kontrol altında tutabilmek adına daha dikkatli ve verimli enerji kullanımı gibi çözümler aramalarını gerektirebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri