Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

En ballı sohbet: 40 kovanla başladığı hikayesi tüm kadınlara ilham oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

768

İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Derya Demircan, arıcılık konusuna merak sardı. Uzun süre arıcılık ve apiterapi konusunda eğitimler alan genç kadın, arıcılığı en iyi nerede yapabileceği konusunda bölge arayışına girdi. Siirt'te Pervari, Bitlis'te Hizan, Artvin'de Macahel, Karadeniz'de Anzer, Çanakkale'de Kazdağları'nı karış karış gezen ve gittiği bölgelerden numune toplayan genç kadın, topladığı balları analize gönderdi. Analiz sonuçlarında Türkiye'nin prolin ve antioksidan değeri en yüksek balının Kazdağları'ndan çıktığını gören Demircan, çiftliğini Kazdağları eteklerinde bulunan Bayramiç'e kurdu.

TARIM BAKANLIĞININ PROJESİYLE BAŞLADI

TARIM BAKANLIĞININ PROJESİYLE BAŞLADI​

Demircan'ın, "Köyüne dön projesi" kapsamında başladığı girişimcilik serüveni tüm kadınlara ilham oldu. Aile Yılı kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "Kadınlarla Yükselen Türkiye" temalı İftar programına katılan Demircan, girişimcilik hikayesini tüm davetlilerle paylaştı. Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a kadına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti."DEVLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"Demircan, "Kazdağları eteklerindeki çiftliğimizi satın alıp 2018 yılında Tarım Bakanlığı'mızın hazırladığı "Köyüne dön" projesi'ne başvurduk. Bakanlığın projesi sayesinde doğada yaşama hayalimi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştım. 50 kovanla başladığım işte şuan 250 kovana ulaştım. Şuan Kazdağları'ndaki çiftliğimde Türkiye'nin antioksidan ve prolin derecesi en yüksek ballarını üretiyorum. "Bittim" dediğim yerde devletim "başlangıcım" oldu. Bana bu fırsatı sundu ve küçük bir maceradan gurur duyulacak bir başarı hikayesi doğdu. Bu hikayeyi yazmama vesile olan devletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi."KADIN VARSA GELECEK VAR"Kadının toplumun en etkili birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu söyleyen Demircan, "Kadının içinde bulunmadığı hiçbir sosyo-kültürel hareket bugüne kadar başarılı olamadı. O yüzden kadın varsa demokrasi var, kadın varsa gelecek var, kadın varsa üretim var. Kadın varlığını, dar kalıplara sıkıştıran tüm klişeleri elimizin tersiyle itmenin zamanı geldi. Kadın, tarlayı sürerken de, çocuğu yetiştirirken de, aileyi idame ettirirken de, üretendir. Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım." Dedi.
Demircan'ın, "Köyüne dön projesi" kapsamında başladığı girişimcilik serüveni tüm kadınlara ilham oldu. Aile Yılı kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "Kadınlarla Yükselen Türkiye" temalı İftar programına katılan Demircan, girişimcilik hikayesini tüm davetlilerle paylaştı. Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a kadına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

"DEVLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"

"DEVLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"​

Demircan, "Kazdağları eteklerindeki çiftliğimizi satın alıp 2018 yılında Tarım Bakanlığı'mızın hazırladığı "Köyüne dön" projesi'ne başvurduk. Bakanlığın projesi sayesinde doğada yaşama hayalimi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştım. 50 kovanla başladığım işte şuan 250 kovana ulaştım. Şuan Kazdağları'ndaki çiftliğimde Türkiye'nin antioksidan ve prolin derecesi en yüksek ballarını üretiyorum. "Bittim" dediğim yerde devletim "başlangıcım" oldu. Bana bu fırsatı sundu ve küçük bir maceradan gurur duyulacak bir başarı hikayesi doğdu. Bu hikayeyi yazmama vesile olan devletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"KADIN VARSA GELECEK VAR"

"KADIN VARSA GELECEK VAR"​

Kadının toplumun en etkili birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu söyleyen Demircan, "Kadının içinde bulunmadığı hiçbir sosyo-kültürel hareket bugüne kadar başarılı olamadı. O yüzden kadın varsa demokrasi var, kadın varsa gelecek var, kadın varsa üretim var. Kadın varlığını, dar kalıplara sıkıştıran tüm klişeleri elimizin tersiyle itmenin zamanı geldi. Kadın, tarlayı sürerken de, çocuğu yetiştirirken de, aileyi idame ettirirken de, üretendir. Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım." Dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Derya Demircan'ın hikayesi gerçekten ilham verici. Tekstil işinden arıcılığa geçerek Kazdağları'nda çiftlik kurması ve en yüksek kaliteli balları üretmesi oldukça etkileyici. Ayrıca, Tarım Bakanlığının "Köyüne dön" projesi sayesinde girişimcilik serüvenine başlaması ve devletin destekleriyle başarıya ulaşması da takdire şayan.

Kadın girişimcilerin topluma katkısı büyük olduğu gibi, Demircan'ın vurguladığı gibi kadınların varlığı demokrasi, gelecek ve üretim için önemlidir. Kadınların toplumdaki rolü ve etkisi her zaman büyük olmuştur ve bu tür hikayelerle daha da önem kazanmaktadır.

Demircan'ın elde ettiği başarıyla birlikte kadınların potansiyeline vurgu yapması ve onlara destek olması önemlidir. Kadınların gücü, emeği ve yetenekleri toplumun her alanında görünür olmalı ve desteklenmelidir.

Kadınlarımızın başarılarını kutluyor ve girişimci ruhlarıyla geleceğe yön veren tüm kadınlara saygı ve tebriklerimi iletiyorum. Bu tür hikayelerin daha çok duyulmasını ve kadınların başarılarına daha fazla değer verilmesini umuyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri