H
haberci
İmamoğlu'ndan yaşanan seçim kayıplarına dair samimi itiraf
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ön seçime girmeye hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor. İmamoğlu, hakkında soruşturma açılan Vedat Milor hakkında yorumda bulundu.
Ekol TV’de yayınlanan Az Önce Konuştum’a katılan Ekrem İmamoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.
İşte Vedat Milor hakkında açılan soruşturmadan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimine dair yorumları:
İşte Vedat Milor hakkında açılan soruşturmadan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimine dair yorumları:
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vedat Milor ile tanışmam. Kendisini aradım teşekkür ettim. Burası bir ticarethane değil, bir hizmet. Torununun, çocuğunun bile cebine para koyan emekli 40 lira ile dışarıda 250 liraya yiyemeyeceği bir yemeği yiyor. Bunu rakip olarak karşınıza koyuyor ve öfkeyle müdahale etme gereği duyuyorsunuz. Bu zavallılık. Vedat Milor’un hayranıyım. Yıllardır izlerim. Tek bağı televizyonda izlediğim bir insan. Böyle günlerde bu hizmeti vermenin kıymetini anlatıyor. Sanatçısından yazarına birçok insan bundan bahsetti. Yazıklar olsun. Başka bir şey demiyorum” ifadeleriyle Kent Lokantaları’nı ziyaret ederek video yayınlayan Vedat Milor’a açılan örtülü reklam soruşturmasını eleştirdi.
İmamoğlu’nun CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı için ön seçim sürecini başlatması hakkında değerlendirmeleri şöyle:
İmamoğlu’nun CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı için ön seçim sürecini başlatması hakkında değerlendirmeleri şöyle:
Bu dönemde CHP bir karar veriyor. CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecek bir demokrasi devrimi yapıyor. Ve diyor ki: ‘Ben adayımı erken belirleyeceğim. Belirlerken de ön seçim ile yapacağım.’
"BU BAKIŞLA KAYBETTİK SEÇİMLERİ"
"BU BAKIŞLA KAYBETTİK SEÇİMLERİ"
YSK’nın normal takvimine bakarsanız 50 küsür gün önce belli oluyor. En fazla 2 ay. ‘Ben mecbur muyum YSK’nın kararını beklemeye’ diyor partimiz. Dönelim 2018 genel seçimlerine. 40 küsür gün kala Muharrem İnce’nin adaylığı ilan edildi. Ne anlatacaksınız 40 küsür günde? O günün farklı modeli önümüze kondu. Neredeyse her parti genel başkanını aday çıkarttı, CHP hariç. Bu bakışla kaybettik seçimleri.
BİRÇOK EKSİĞİMİZ VARDI
BİRÇOK EKSİĞİMİZ VARDI
2023 seçimlerinde farklı bir yöntem geliştirdi muhalefet. 6 parti bir araya geldi, ittifak kuruldu. Bir sürü tartışma yaşandı. Birçok eksiğimiz, sıkıntımız vardı. 6 parti aday olarak Genel Başkanımızı gösterdi. 50 küsür gün kalaydı yanlış hatırlamıyorsam. İkinci tura giderken Zafer Partisi’nin katılımıyla 7 parti olduk. Yine seçimi kaybettik.
KURALLARI İKTİDAR BELİRLİYOR
KURALLARI İKTİDAR BELİRLİYOR
Kuralları iktidar belirliyor. 2017 Anayasası diye bir Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze oturttu. Orada çok farklı dinamiklerle ittifak yapma biçimleri formülize edildi. Bu formülize edilen mekanizma yapan tarafından bilinen ama onu izleyen tarafından anlaşılana kadar seçimi kazanan bir süreç yaşıyor iktidar. Biz kaybeden oluyoruz iki seçimdir.
"TÜRKİYE'NİN MESELELERİ HİÇ OLMADIĞI KADAR AĞIR"
"TÜRKİYE'NİN MESELELERİ HİÇ OLMADIĞI KADAR AĞIR"
Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’nin meseleleri hiç olmadığı kadar ağır. Her biri birbirinden önemli. NATO, ABD ilişkileri, Suriye, Kıbrıs… Bütün meseleler çalışılacak. Memleketin huzuruna kadrolar oturtulacak. 6 partinin lideri ile kurulan mekanizmaların birçok sıkıntısı yaşandı. Bugünün sürecinde başka bir dönem başlatıyor CHP. Ön seçim diyor, erken aday belirleyeceğim, adayımız dersine çalışacak” dedi.