Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pezeşkiyan'dan Trump'a 'Ne halt edersen et' tepkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Pezeşkiyan'dan Trump'a 'Ne halt edersen et' tepkisi​

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ı tehdit ederek müzakere çağrısında bulunmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, "Tehdit ettiğin için seninle müzakere etmeyeceğim. Ne halt etmek istersen et." diye konuştu.
kapak_pezeskiyandan-trumpa-ne-halt-edersen-et-tepkisi-105849.jpg

Tahran'da bir etkinlikte konuşan Pezeşkiyan, ABD Başkanı Trump'ın baskı ve tehditlerini değerlendirdi.
Trump'ın, Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye davranışlarını da eleştiren Pezeşkiyan, "Trump'ın Zelenski'ye yaptığından insan gerçekten utanıyor. " dedi.
"MÜZAKEREYE GELMİYORUM"
"MÜZAKEREYE GELMİYORUM"
Pezeşkiyan, Trump'ın tehdit ederek müzakere çağrısında bulunmasına da, "'Biz emrediyoruz siz bunu yapacaksınız bunu yapmayacaksınız, yoksa sorun çıkarırım' diyor. Tehdit ediyorsan ben (müzakereye) gelmiyorum. Git ne halt etmek istiyorsan et." karşılığını verdi.
Fox Business Network'e 7 Mart'ta röportaj veren Trump, İran lideri Hamaney'e bir mektup gönderdiğini açıklamıştı. Trump, "Onlara, 'Umarım müzakere edersiniz çünkü askeri olarak girmemiz gerekirse bu korkunç bir şey olacak' diyen bir mektup yazdım." demişti.
"TRUMP MEKTUBU HENÜZ GÖNDERMEDİ"
"TRUMP MEKTUBU HENÜZ GÖNDERMEDİ"
İran'ın New York'taki Birlemiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, ABD Başkanı Trump'ın, Hamaney'e mektup gönderdiğine ilişkin açıklamasına dair soruyu, "Şu ana kadar böyle bir mektup almadık." diyerek yanıtlamıştı. Daha sonra ülke medyasına demeç veren bir Amerikalı yetkili, "Trump mektubu yazdı ancak henüz göndermedi." demişti.
TRUMP İLE MÜZAKERELER YASAKLANMIŞTI
TRUMP İLE MÜZAKERELER YASAKLANMIŞTI
İran lideri Hamaney, "güvenilmez" olduğunu belirttiği ve İran'ı tehdit eden Trump yönetimi ile müzakereleri yasaklamıştı. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi başta olmak üzere İranlı üst düzey yetkililer de ABD ile baskı ve tehdit altında müzakere etmeyeceklerini sıklıkla dile getiriyor.
Son olarak Hamaney, 8 Mart'ta yaptığı bir konuşmada, ABD'nin müzakere talebiyle sorunları çözmek değil, kendi taleplerini dayatmak ve tahakküm kurmak istediğini ifade ederek İran'ın bunu kabul etmeyeceğini söylemişti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği "Ne halt etmek istersen et" tepkisi oldukça dikkat çekici. Pezeşkiyan, Trump'ın tehditlerine karşı oldukça kararlı bir duruş sergileyerek müzakere teklifini geri çevirdiğini belirtti.

Özellikle Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye davranışını eleştiren Pezeşkiyan'ın sözleri, uluslararası ilişkiler açısından önemli bir noktayı vurguluyor. İran lideri, Trump'ın baskıcı ve tehditkar tavrını kabul etmeyeceğini açıkça ifade ediyor.

Pezeşkiyan'ın "Tehdit ediyorsan ben gelmiyorum, git ne halt etmek istiyorsan et" sözleri, İran'ın Trump yönetimiyle karşı karşıya geldiği zorlu müzakere sürecini özetliyor. İranlı yetkililerin, ABD'nin baskı ve tehditler altında müzakere etmek istediği durumlarda kararlı bir tutum sergilemesi, ülkenin egemenlik ve bağımsızlık ilkelerine verdiği önemi gösteriyor.

Ayrıca, İran lideri Hamaney'in Trump'ın "güvenilmez" olduğunu belirtip müzakereleri yasakladığı bilgisi de dikkat çekici. İran'ın ABD ile olan ilişkilerindeki zorlu süreç, Pezeşkiyan'ın ve diğer üst düzey yetkililerin açıklamalarında da net bir şekilde yansıyor.

Trump'ın İran lideri Hamaney'e mektup yazdığını söylemesine rağmen İran'ın henüz böyle bir mektup almadığı ve Trump'ın mektubu henüz göndermediği bilgisi de çok önemli. İki ülke arasındaki gerilim ve müzakere sürecindeki belirsizlikler, uluslararası kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri