Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinburnu'nda komşu terörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Zeytinburnu'nda komşu terörü​

Zeytinburnu’nda davalık olduğu üst komşusunun oğlu tarafından evinin güvenlik kamerası kırılan ve kapısı zarar gören Servet Dağıeşen, yaşadıklarını anlattı.
kapak_zeytinburnunda-komsu-teroru-616015.jpg

181408210-komsu-teroru-2.jpg

Olay, 4 Mart 2025 tarihinde Zeytinburnu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, emlakçı Servet Dağıeşen (44) ile üst komşusu Zeynep A. (71), halı silkeleme meselesi yüzünden adliyelik oldular.
Duruşma görüldüğü sırada Zeynep A.’nın oğlu Bülent A. (49), Dağıeşen’nin evinin önündeki güvenlik kamerasını kırıp bıçakla kapıyı çizdi. Bülent A., daha sonra kapıya mermi bıraktı. Eve döndüğünde durumu gören Dağıeşen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavlığı’na suç duyurusunda bulundu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"
"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"
Yaşadığı anları anlatan Servet Dağıeşen, "Olayın kısaca sebebi halı silkelemesinden ötürü belediyeye şikayet ettiğim için zabıta ekipleri, ilk olarak adresine gelip kendini uyardığından dolayı şahsıma karşı husumet beslemiş ve gece gündüz halı silkelemiş, bu sebepten savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.
"SU SAYACIMA ZARAR VERDİ"
"SU SAYACIMA ZARAR VERDİ"
Kapısının önüne fişek bırakıldığını söyleyen Dağıeşen, "Hakkında ceza davaları açılmış, buna sinirlenerek oğlunu kışkırtıp üzerime saldı. Merdivenlerden beyzbol sopasıyla gelip defalarca güvenlik kameramı darp etmiş, parçalayıp, yere dökmüş, bıçakla kapıyı çizmiş, ben evde olsam beni öldürebilirdi. En sonunda buraya 9 milimetrelik fişek bırakarak, su sayacıma zarar vermiş, buradaki kabloları keserek olay yerinden ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Servet Dağıeşen'in yaşadığı bu talihsiz olay oldukça üzücü ve endişe verici. Komşu ilişkilerinin böylesine şiddet ve tehlike içeren durumlara evrilmesi kabul edilemez bir durumdur. Evinin güvenliğinin tehdit edilmesi, eşyalarının tahrip edilmesi ve hatta can güvenliği riskinin yaşanması oldukça ciddi ve hukuka aykırı bir durumdur.

Yaşananların Zeytinburnu'nda meydana gelmesi ve bu tür olayların artık sık sık karşılaşılan durumlar haline gelmesi endişe vericidir. Toplumda şiddete dayalı çözüm arayışlarının yerine adil ve hukuki yollarla sorunların çözülmesi gerekmektedir.

Servet Dağıeşen'in yaşadığı mağduriyetin hukuki yollardan takip edilmesi ve suçluların adalet önünde hesap vermesi sağlanmalıdır. Bu tür saldırılar ve tehditler karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın hukuki destek alması ve yetkililere başvurarak yardım istemesi son derece önemlidir.

Zeytinburnu gibi güzel bir ilçede komşular arasında yaşanan bu tür olayların toplumda korku ve endişe oluşturduğunu unutmamak gerekir. Bu tür vakaların bir daha yaşanmaması için toplumda şiddetin önlenmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve insanların huzur içinde yaşamalarının temin edilmesi gerekmektedir. Umuyoruz ki Servet Dağıeşen ve benzer durumda olan diğer mağdurların adaletin sağlanması için gerekli adımlar atılır ve benzer olaylar önlenmiş olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri