M
Modoratör
Misafir
9 aylık bebeğim çok iştahsız ne yapabilirim?
İştahsız bebeklerde anne sütünden sonra ek gıdalara geçiş biraz zordur. Ek gıdanın kıvamını biraz süte yakın tutup (blender kullanmadan) yakın tutup giderek kıvamı artırılabilir, ilk başlangıç yoğurt, muhallebi, daha sonra sebze çorbalarına geçip, az az sık sık vererek sorun çözülebilir.Çok yiyen çocuğa ne yapmalı?
Çok yiyen çocuğa ne yapmalı?Çocuğunuzun fazla yediğini düşünüyorsanız doktoruyla görüştükten sonra çocuğunuzun yemek yeme davranışını engellemelisiniz. Tabii bu çocuğun elindeki yiyecekleri elinden alarak değil, yiyecekleri görmesini engelleyerek yapılmalıdır. Çocuğunuz eğer kendini ifade edemiyorsa ilgisini başka yönlere çekebilirsiniz.
Bebeklerde iştah açmak için ne yapmalı?
Bebeklerin İştahı Nasıl Açılır?- Öğünler düzenli olarak belirlenmelidir.
- Bir öğünde verdiğiniz yemeği reddettiyse farklı bir besin deneyin.
- Yemeği yemek masasında ve mutfakta yemeyi tercih edin ve bebeğinizin dikkatini dağıtacak telefon, tablet, televizyon gibi şeyler ile ilgilenmesine izin vermeyin.
Bebeğin iştahını açmak için ne yapmalı?
Bebeğin iştahını açmak için ne yapmalı?6 aylık bebeğim çok iştahsız ne yapmalıyım?
Bebeklerde iştahsızlık İlk 6 ayda bebeklere sadece anne sütü verilmeli, ek gıdalara 6. aydan sonra başlanmalıdır. Genellikle bebeklerde ilk 6 aylık dönemde (sadece anne sütü aldıkları dönemde) iştahsızlık görülmemektedir. Eğer anne sütü yetersizliği söz konusu ise bebeğin beslenmesi formül mamalarla desteklenmelidir.Çocuk kaç yaşında kendi başına yemek yemeli?
Çocuk kaç yaşında kendi başına yemek yemeli?Genel kabul gören ideal süreç ise bebeğin 3 yaşına geldiğinde artık kendi kendine yemek yiyebilecek kapasiteye ulaşması. Bebeğin kendi kendine yemek yemesini planlayan annelerin dikkat etmesi gereken belli başlı hususlar bulunuyor.
Çok yemek yemeyi nasıl durdurabilirim?
Yeme isteğini azaltmanın 10 yolu- Alışveriş yaparken sakız çiğneyin.
- Önce kendinize sağlıklı şeyler sunun,
- Öğlen yemeğinizi nakit parayla alın.
- Yemek programlarını izlemeyin.
- Sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durun.
- Mavi tabak kullanın.
- Daima küçük porsiyonlar sipariş edin.
- Yavaş yiyin.