Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Acem Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 kase pişmiş kavurma
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
3.5 su bardağı sıcak su

Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler ılık suda 1saat kadar bekletilir nişastasını salar.
Pişirme tenceresine tereyağ ve yarım halka doğranmış soğan alınır ve şeker eklenip kavrulmaya başlanır.
Üzerine çubuk çubuk doğranmış havuçlar eklenir ve birlikte kavrulur, daha sonra kavurma eklenir.
Kavrulunca pirinç eklenir, tuz, karabiber eklenir.
Sıcak su üstüne konur ve suyunu çekene kadar takip edilir ek su isterse eklenir.
Demlenmeye bırakır ve servis edilir.
Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri