Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Adana Kebap (Gerçek Tarifi)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Adana Kebap (Gerçek Tarifi) İçin Malzemeler
Yarım kilo kuzu döş yada kol
Yarım kilo dana döş
300gr kuyruk yağı
2 adet kapya biber
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber

Adana Kebap (Gerçek Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak etleri, kuyruk yağını ve kapya biberi başka ayrı zırhla kıyma haline getirin.
Daha sonra zırhtan geçirdiğiniz bütün gereçleri, tuzu ve acı toz biberi yeterlice karıştırın. Asla yoğurmayın. Dikkat edin bu çok kıymetli hiçbir biçimde yoğurmayın.
Karıştırdıktan sonra evvelce buzdolabında bekletip soğuttuğunuz görseldeki üzere yassı çelik kebap şişlerine dizin.
Fırın telini en üst kata ızgaraya yakın biçimde koyup şişleri üzerine dik biçimde diziyoruz.
Fırın tabanına alta yağların içine akması için tepsi yerleştiriyoruz.
Fırın kapağı açık halde ( şayet ızgara özelliği yoksa kapağı örtük yapmalısınız mangal usulü olmaz)
Arka ön uygunca kızarana kadar fazlada yakmadan içinin suyunu kaybetmeyecek biçimde pişiriyoruz. Parmak pideyle sıcak formda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.
Adana Kebap (Gerçek Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri