Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ahmet Şafak Sarıkamış Şarkı Sozu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Misafir
Ahmet Şafak Sarıkamış Şarkı Sozleri
Ahmet Şafak Sarıkamış
Mehmed yetim memed aşık
Potini var delik deşik
Anası elinde beşik
Mehmed yatar kar altında
Sarıkamış kar altında
Mehmedim karlar altında
Yureğinde sevdiceği:
Memleketi kor altında
Anama demeyin sakın
Tufengi omzuma takın
Bu yureği benden sokun
Yatamam toprak altında
Son bir nefes memed dayan
Zalım uyku gelde uyan
Olum beyaz bir kardelen
Tahammulum zor altında
Sarıkamış kar altında
Mehmedim karlar altında
Yureğinde sevdiceği:
Memleketi kor altında
Anama demeyin sakın
Tufengi omzuma takın
Bu yureği benden sokun
Yatamam toprak altında
Ana sana bu mektubu Allahuekber dağında yazıyorum galiba veda vakti geldi hakkını helal et anam Elif kıza selamımı soyle o cepheden bu cepheye atıldık AŞK makamında bir turkumuz olmadı bu yuzden sevdamız gazi aşkımız şehittir bizim Elif kızın ustunden elim kalkmıştır gayrı hakkını helal etsinUzulme ana ağlama: Sarıhanlı nere Sarıkamış nere deme Sarıkamış icin olmeyi bilmiyorsa bir adam Sarıhanlı icin nasıl yaşarHer seher vakti secde aydınlığındaki ak alnını optuğumu bil ama beni oldu bilmeNe diyor Yunus Baba `Olurse ten olur canlar olesi değil` ana

Ahmet Şafak'ın "Sarıkamış" adlı şarkısının sözleri oldukça duygusal ve etkileyici bir hikayeyi anlatıyor. Şarkının sözlerinde, Mehmed'in Sarıkamış'ta kar altında yatarak sevdasını ve vatanını koruduğu vurgulanmış. Mehmed'in içindeki sevdiceğini ve vatanını koruma arzusunu şarkı boyunca hissedebiliyoruz.

Şarkıda aynı zamanda Mehmed'in annesine olan vefa duyguları da ön plana çıkıyor. Mehmed, annesine olan sevgisini, vatan sevgisini ve fedakarlığını dile getiriyor. Ayrıca şehitlik ve sevdalı bir vatan aşkı da temas olarak işlenmiş.

Annenin duygularına ve Mehmed'in içsel çatışmalarına odaklanan şarkı, insanın vatan ve sevdikleri için ne kadar fedakar olabileceğini ve bu uğurda neleri göze alabileceğini anlatıyor. Ayrıca Yunus Emre'nin "Olurse ten olur canlar olesi değil" dizeleriyle de ölümün bir anlam taşıdığı vurgulanarak, ölümün teni değil ruhu etkilediği ifade edilmiş.

Şarkıda yer alan bu derin duygular, Türk halkının tarihindeki acı ve kahramanlık dolu anılarını canlandırarak dinleyenleri duygusal olarak etkilemeyi başarıyor. Aynı zamanda vatan sevgisi ve annelere olan vefa gibi evrensel temaları da işleyerek dinleyicilere derin düşünceler sunuyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri