Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alper Aksoy Kimdir, Alper Aksoy Biyografisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Alper Aksoy hayatı
Alper Aksoy biyografi
Alper Aksoy biyografisi

Alper Aksoy 1955 yılında Afyon'da doğdu. Asıl adı Tayyar Aksoy'dur. Emirdağ Lisesini ve Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi. Çeşitli illerde öğretmenlik görevlerinde bulundu.
1978-1982 yılları arasında Millî Eğitim ve Kültür dergisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı.1981'de Ocak Yayınevini kurarak 40 kadar fikrî ve edebî eser yayınladı. Türkiye Yazarlar Birliğinin kurucu genel yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1977-1982 yılları arasında MEB Film-Radyo Televizyonla Eğitim Merkezinde çalıştı. Bu yıllar arasında 300'den fazla radyo programının metin yazarlığını yaptı. Ticaretle uğraştı.Doğuş Edebiyat dergisini çıkardı (1982-1985)

Şiirleri: Çağrı (Tayyar Aksoy adıyla, 1973). Hikâyeleri: Bozkurtların Türküsü (1975). Romanları: Kutlu Töre (1976), Ümraniye İçinde Vurdular Bizi (1983). Oyunu: Çirkef (1976)

Eserlerinde millî motifler geniş yer tutar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri