S
SoruCevap
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı arpa şehriye
3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağda şehriyelerimizi kavuruyoruz, ıslanmış pirinçlerimizi süzüp şehriyelerimize ek ediyoruz.
Pirinçlerimizin üstüne tuzumuzu ek edip iki dakika kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu döküp ocağımızın altını çok kısıyoruz .
Pilavımız suyunu çekene kadar bekliyoruz.
Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı arpa şehriye
3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağda şehriyelerimizi kavuruyoruz, ıslanmış pirinçlerimizi süzüp şehriyelerimize ek ediyoruz.
Pirinçlerimizin üstüne tuzumuzu ek edip iki dakika kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu döküp ocağımızın altını çok kısıyoruz .
Pilavımız suyunu çekene kadar bekliyoruz.
Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı