T
theking
Badem Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak hamur)
Şerbeti için
3 su bardağı bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Bulamak için
İrmik
Üzeri için
Toz fıstık
Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın.
Sonra unu denetimi bir biçimde ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yassı hale getirip irmiğe bulayın.
Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrar edin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti döküp fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun
Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak hamur)
Şerbeti için
3 su bardağı bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Bulamak için
İrmik
Üzeri için
Toz fıstık
Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın.
Sonra unu denetimi bir biçimde ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yassı hale getirip irmiğe bulayın.
Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrar edin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti döküp fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun
Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı