S
SoruCevap
Baharatlar, yemeklerin olmazsa olmazı ve her biri farklı lezzete , kullanıma sahiptir Baharatların çeşitli faydaları vardır Yemeklere renk katıyor, lezzeti arttırıyor Bunun dışında baharatların da birçok sağlık yararı vardır Tükürük akışını arttırmaya, bakterileri ağız boşluğundan temizlemeye ve ayrıca mukoza zarına koruma sağlamaya yardımcı olurlar Uyarıcı etkileri ile baharatlar çeşitli yollarla sindirim için harikadır Ayrıca, bazı baharatların tüketimi ile felç ve tansiyon şansı da azaltılabilir Otlar ve baharatlar sadece lezzet sağlamaz, aynı zamanda hastalıklarla mücadele eden antioksidanlar içerirler Baharatlar ayrıca çeşitli ilaç ve güzellik ürünlerinde de kullanılmaktadır Makalemizin devamında baharatların sağlımıza olan faydaları üzerine bilgiler vereceğiz
Konu Resmi
Baharatlar, çoğumuz için günlük yemeklerin aromatik, lezzetli bir bileşenidir Baharatların hastalıkların önlenmesinde ve mücadelesinde oynadığı rol, modern tıbbın içinde yeni ele alınmaya başlamış olmasına rağmen, bu değerli maddelerin uzun zamandır iyileştirici özelliklere sahip olduğu düşünülmektedirRenk, lezzet ve tat eklenmesi dışında, baharat tüketimi sınırsız sağlık yararları sağlar Baharatlar sindirim sistemine uyarıcı olarak davranır ve birçok yönden sindirime yardımcı olur İnme ve tansiyon, baharatlarla azaltılabilir Bir çok insan, soğuk algınlığı gibi sık görülen hastalıkları tedavi etmek ve diyabet gibi diğer ciddi rahatsızlıkları tedavi etmek için reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlara başvurur Bununla birlikte, son birkaç on yılda, çok çeşitli bitki ve baharatların iyileştirici yararları konusunda daha fazla araştırma yapılmıştır Bu doğal tedavilerin etkinliği, birçok insanın, her tür hastalığın ve hastalığın tedavisine yönelik bütünsel alternatifler aramasına neden olmuştur
Zerdeçal
Zerdeçal, artrit ve eklem ağrısının tedavisinde faydalı olan güçlü bir ağrı kesicidir Hem ağrıyı hem de şişmeyi azaltmak için bir antiinflamatuar olarak çalışır İlk çalışmalar zerdeçalın ayrıca kanser ve Alzheimer hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir Diyet lifi, demir, potasyum, magnezyum ve B6 vitamini açısından zengindir Bağışıklık güçlendirici, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle iyi bir terapötik değere sahiptir Bazı karaciğer hastalıklarına ve tip 2 diyabetlere karşı koruma sağlayabilir Zerdeçal da kilo kaybına yardımcı olur Baharat öksürük, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, burkulma ve şişme için iyi bir ev çaresidir
Tarçın
Uzun yıllardır tarçın diyabetli hastaların kan şekeri seviyesini kontrol etmelerine yardımcı olduğu bilinmektedir Bununla birlikte, bu çok yönlü baharat da kolesterol seviyelerini düşürür, kan pıhtılarını önler, E coli ile savaşır ve hatta mide ekşimesinin rahatsızlığını azaltır Tarçın, hücreleri oksidatif stres ve tehlikeli serbest radikallerden koruyan antioksidan özelliklere sahip bir beslenme santralidir Antioksidanlar kanser, Alzheimer, diyabet ve Parkinson gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olurDahası, tarçın kardiyovasküler problemlere karşı güçlü bir silahtır Tarçın, insülin hormonunun daha iyi çalışmasına yardımcı olur, bu da kan şekeri seviyelerini azaltır Tarçın, antifungal, antibakteriyel, antiviral ve hatta antikanserojen özelliklere sahip olduğu bilinmektedir Kötü kolesterolü (LDL) düşürür ve açlık kan şekeri seviyelerini kontrol edebilir Tarçın hem sistemik hem de spesifik iltihapları azaltabilir
Karanfil
Diş ağrısından diyabetin önlenmesinde artritle mücadele etmek için bu baharat her şeyi yapar Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri enfeksiyonun vücuttan kurtulmasına, iltihaplanmanın azaltılmasına ve kan şekeri seviyelerinin stabilize edilmesine yardımcı olur Ayrıca cilt problemlerini çözebilir, sinir bozucu sivrisinekleri önleyebilir ve kardiyovasküler sağlığı geliştirebilirSoğuk algınlığından diş ağrısına kadar herhangi bir şeyden kaynaklanan vücuttaki iltihapları tedavi etmek için öğütülmüş veya bütün karanfilleri kullanabilirsiniz Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olan karanfil, aynı zamanda diyabet hastaları için insülin seviyelerinin kontrol edilmesinde de yararlı olabilir
ZENCEFİL
Zencefil binlerce yıldır sindirim problemleri için bir çare olmuştur Bulantı ve yutma etkilerini yatıştırma kabiliyetine sahiptir Pek çok insanın farkında olmadığı zencefilin artritin neden olduğu ağrıyı ve şişliği etkili bir şekilde azaltabildiği gibi, migren baş ağrılarının etkilerini de azaltabiliyor Zencefil satın alınabilir ve çeşitli tariflerde kullanılmak üzere ezilebilir veya bir toz olarak kullanılabilirZencefil özü ayrıca cilt yanıkları ve böcek ısırıklarını tedavi etmek için de uygulanır Antikan pıhtılaşma özelliği sayesinde sarımsak ve soğan kombinasyonu ile yenildiğinde kalp krizi ve felce karşı koruma sağlayabilir
KİMYON
Kimyon tohumları iyileştirici özelliklere sahip bir başka yararlı mutfak baharatıdır ve ayrıca çeşitli tıbbi faydalara sahiptir Kimyon tohumları demir açısından zengindir; Bu nedenle, onların tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir Genel olarak bir sağlık güçlendiricisi olarak kabul edilir ve sindirime yardımcı olur, bağışıklığı geliştirir ve uykusuzluktan kaynaklanan rahatsızlıkları soğuk algınlığı ve anemiyi tedavi eder Sindirim için son derece iyidir ve iştahı artırır
FESLEĞEN
Birçok yemek için harika bir katkı olan kokulu fesleğen, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir Fesleğendeki uçucu yağlar, mide ve sindirim bozukluklarını hafifletmeye yardımcı olabilir Fesleğen ayrıca strese ve hazımsızlığa iyi gelmektedir Sinekleri kovucu özelliği vardır Sinek ısırması durumunda yaprakları etkilenen bölgeye uygulanırsa kaşıntıyı giderir
KARABİBER
Karabiber, mevcut tüm mutfak baharatlarının en önemli ve en eskilerinden biri olarak kabul edilir ve çeşitli iyileştirici özelliklere sahiptir Karabiber, sindirim organlarınızı uyarır ve tükürük ve mide suları üretimini artırır Pekmezle karıştırıldığında soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir Ayrıca kuru öksürüğü giderir
KAKULE
Kakule mutfak baharatları dünyasında büyük bir öneme sahiptir Kakule dünya çapında en değerli baharatlar arasındadır ve yoğun iyileştirici özellikleri vardır Kakule, yoğun bir aroma ile karıştırılmış eşsiz ve güçlü bir tada sahiptir Kakule esas olarak sindirim sürecini güçlendirmek ve şişkinliği iyileştirmek için kullanılır Hazımsızlık tedavisi için karanfil, kişniş ve zencefil ile birlikte yer kakule tohumu tüketebilirsiniz Kakule çayı, hazımsızlığın yanı sıra hazımsızlıktan kaynaklanan baş ağrılarını iyileştirmeye yardımcı olur Yeşil kakule tüketimi, boğaz enfeksiyonlarını, akciğer tıkanıklığını ve diş ve diş etlerine bağlı enfeksiyonları iyileştirmeye yardımcı olur
Arnavut biberi
Olağanüstü bir antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptirAncak, bu şifalı baharat tek başına kullanıldığında harika çalışır Artrit, zona, kas ve eklem ağrıları ve diyabetin neden olduğu sinir hasarları gibi çok çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele edebilir
GİNSENG
Yüzyıllar boyunca kullanılmış ve çeşitli ilaçların yanı sıra, yiyecek ve içecek ürünleri de bulunabilir Bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve bu tür hastalıkları soğuk algınlığı ve flüoresan gibi önlediğine inanılmaktadır Bununla birlikte, ginseng aynı zamanda kan şekeri seviyelerini düşürür, genel ruh halini hızlandırabilir, zihinsel performansı geliştirebilir ve hatta erektil disfonksiyona yardımcı olabilir
Sarımsak
Sarımsak, birçok çeşit yemekte zaten kullanılan harika bir bitkidir Binlerce yıldır çeşitli hastalıklarla savaşmak için kullanılmaktadır ve günümüzde güçlü bir koruyucu olarak kabul edilmektedir, yumurtalık kanseri, kan basıncını düşüren ve kolon poliplerinin sayısını ve sayısını azaltan sayısız kansere karşı savaşmaktadır Sarımsak ayrıca, arterlerdeki tıkanıklığı yavaşlatarak kardiyovasküler sağlığı artırır
Kekik
Kekik, diş eti hastalığına, enfeksiyonlara, ülserlere ve bazı kanser türlerine karşı koruyabilecek bir mikrop öldürücü yağ olan timol içerirBuna ek olarak, kekik özleri, soğuk algınlığı veya bronşitin neden olduğu öksürük ve boğaz tahrişini yatıştırırKekik ayrıca iyi bir sindirim yardımcısıdır, gaz ve diğer rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olur
Biberiye
Süper antioksidan olarak biberiye, enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olan 19 antibakteriyel özelliği içerir Genellikle astım ve alerjileri tedavi etmek için bitkisel uzmanlar tarafından kullanılan biberiye, histaminin neden olduğu burun daralmasını azaltabilen uçucu yağlar içerir Alzheimer riskini azalttığı düşünülmektedir Biberiye ayrıca antioksidanlarla doludur
Adaçayı
Ada çayı doğal bir ruh iyileştirici ve hafıza güçlendirici Ada çayı ayrıca insülin eylemini hızlandırır ve vücuttaki kan şekerini azaltır, bu nedenle diyabet hastaları için faydalıdır Ön araştırmalar, ada çayı Alzheimer hastalığını tedavi etmede yararlı olabileceğini düşündürmektedir Eğer hafızanız eskisi kadar keskin değilse, diyetinize bir miktar ada çayı eklemeniz
Safran
Bir çiçeğin içinden gelir ve parlak sarı rengi ve çok farklı bir aroması vardır Yemeklere renk ve özünü vermek için sıklıkla kullanılır Astımı tedavi etmeye yardımcı olur, adet sorunlarına yardımcı olur ve kuru cildi rahatlatır
Sumak
Salatalarda dolmalarda kullanılan sumağın antioksidan olduğunu biliyor muydunuz ? Antioksidanlar, kanser de dahil olmak üzere uzun vadede birçok ciddi hastalığa yol açabilecek serbest radikal hasarın etkilerini nötralize etmeye yardımcı olur Antioksidanlar ayrıca yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur
Susam
Bu tohumun bir tadı vardır Kolesterol düşürücü bileşiklere sahiptir, hormonları dengelemeye yardımcı olur Susam B vitamini ve demir açısından zengindir ve B vitamini veya demir eksikliği olanlar için idealdir
Doğru baharatları almak hastalıkları önlemeye ve viral, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir Baharatlar bağışıklığınızı artırır ve kendi vücudunuzun enfeksiyonla savaşma yeteneğini güçlendirir veya enfeksiyondan korunmak için antibakteriyel ve antiviral etkilerini kullanır Baharatlar, iştahınızı uyararak, sindirime yardımcı olarak ve gaz birikimini önleyerek sindirim sisteminize yardımcı olur Bazı baharatlar sizi midebağırsak enfeksiyonundan bile koruyabilir Baharatlar kan şekeri seviyenizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir
Baharatlar, dünya çapında yemek yapma ve tüketme biçimimizde önemli bir rol oynamaktadır Her baharatın kendi tadı ve özü vardırGünümüzde günlük pişirmede kullandığımız pek çok baharat var, bunlar arasında kimyon, karabiber, zerdeçal ve kişniş tohumu gibi popüler olanlar var Bütün baharatlar bitkilerden gelir ( çiçekler, meyveler, tohumlar, kabuklar, yapraklar ve kökler) Otlar ve Baharatlar antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir ve çoğu Bvitaminleri ve eser minerallerde yüksektir Bu mutfak baharatları birçok iyileştirici faydaya sahip olsa da, bunları küçük miktarlarda tüketmelisiniz Bu baharatların yemeklerde daha fazla kullanılması sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir Her zaman bu mutfak baharatlarını dengeli bir şekilde kullanmaya çalışmalısınız
Konu Resmi
Baharatlar, çoğumuz için günlük yemeklerin aromatik, lezzetli bir bileşenidir Baharatların hastalıkların önlenmesinde ve mücadelesinde oynadığı rol, modern tıbbın içinde yeni ele alınmaya başlamış olmasına rağmen, bu değerli maddelerin uzun zamandır iyileştirici özelliklere sahip olduğu düşünülmektedirRenk, lezzet ve tat eklenmesi dışında, baharat tüketimi sınırsız sağlık yararları sağlar Baharatlar sindirim sistemine uyarıcı olarak davranır ve birçok yönden sindirime yardımcı olur İnme ve tansiyon, baharatlarla azaltılabilir Bir çok insan, soğuk algınlığı gibi sık görülen hastalıkları tedavi etmek ve diyabet gibi diğer ciddi rahatsızlıkları tedavi etmek için reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlara başvurur Bununla birlikte, son birkaç on yılda, çok çeşitli bitki ve baharatların iyileştirici yararları konusunda daha fazla araştırma yapılmıştır Bu doğal tedavilerin etkinliği, birçok insanın, her tür hastalığın ve hastalığın tedavisine yönelik bütünsel alternatifler aramasına neden olmuştur
Zerdeçal
Zerdeçal, artrit ve eklem ağrısının tedavisinde faydalı olan güçlü bir ağrı kesicidir Hem ağrıyı hem de şişmeyi azaltmak için bir antiinflamatuar olarak çalışır İlk çalışmalar zerdeçalın ayrıca kanser ve Alzheimer hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir Diyet lifi, demir, potasyum, magnezyum ve B6 vitamini açısından zengindir Bağışıklık güçlendirici, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle iyi bir terapötik değere sahiptir Bazı karaciğer hastalıklarına ve tip 2 diyabetlere karşı koruma sağlayabilir Zerdeçal da kilo kaybına yardımcı olur Baharat öksürük, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, burkulma ve şişme için iyi bir ev çaresidir
Tarçın
Uzun yıllardır tarçın diyabetli hastaların kan şekeri seviyesini kontrol etmelerine yardımcı olduğu bilinmektedir Bununla birlikte, bu çok yönlü baharat da kolesterol seviyelerini düşürür, kan pıhtılarını önler, E coli ile savaşır ve hatta mide ekşimesinin rahatsızlığını azaltır Tarçın, hücreleri oksidatif stres ve tehlikeli serbest radikallerden koruyan antioksidan özelliklere sahip bir beslenme santralidir Antioksidanlar kanser, Alzheimer, diyabet ve Parkinson gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olurDahası, tarçın kardiyovasküler problemlere karşı güçlü bir silahtır Tarçın, insülin hormonunun daha iyi çalışmasına yardımcı olur, bu da kan şekeri seviyelerini azaltır Tarçın, antifungal, antibakteriyel, antiviral ve hatta antikanserojen özelliklere sahip olduğu bilinmektedir Kötü kolesterolü (LDL) düşürür ve açlık kan şekeri seviyelerini kontrol edebilir Tarçın hem sistemik hem de spesifik iltihapları azaltabilir
Karanfil
Diş ağrısından diyabetin önlenmesinde artritle mücadele etmek için bu baharat her şeyi yapar Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri enfeksiyonun vücuttan kurtulmasına, iltihaplanmanın azaltılmasına ve kan şekeri seviyelerinin stabilize edilmesine yardımcı olur Ayrıca cilt problemlerini çözebilir, sinir bozucu sivrisinekleri önleyebilir ve kardiyovasküler sağlığı geliştirebilirSoğuk algınlığından diş ağrısına kadar herhangi bir şeyden kaynaklanan vücuttaki iltihapları tedavi etmek için öğütülmüş veya bütün karanfilleri kullanabilirsiniz Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olan karanfil, aynı zamanda diyabet hastaları için insülin seviyelerinin kontrol edilmesinde de yararlı olabilir
ZENCEFİL
Zencefil binlerce yıldır sindirim problemleri için bir çare olmuştur Bulantı ve yutma etkilerini yatıştırma kabiliyetine sahiptir Pek çok insanın farkında olmadığı zencefilin artritin neden olduğu ağrıyı ve şişliği etkili bir şekilde azaltabildiği gibi, migren baş ağrılarının etkilerini de azaltabiliyor Zencefil satın alınabilir ve çeşitli tariflerde kullanılmak üzere ezilebilir veya bir toz olarak kullanılabilirZencefil özü ayrıca cilt yanıkları ve böcek ısırıklarını tedavi etmek için de uygulanır Antikan pıhtılaşma özelliği sayesinde sarımsak ve soğan kombinasyonu ile yenildiğinde kalp krizi ve felce karşı koruma sağlayabilir
KİMYON
Kimyon tohumları iyileştirici özelliklere sahip bir başka yararlı mutfak baharatıdır ve ayrıca çeşitli tıbbi faydalara sahiptir Kimyon tohumları demir açısından zengindir; Bu nedenle, onların tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir Genel olarak bir sağlık güçlendiricisi olarak kabul edilir ve sindirime yardımcı olur, bağışıklığı geliştirir ve uykusuzluktan kaynaklanan rahatsızlıkları soğuk algınlığı ve anemiyi tedavi eder Sindirim için son derece iyidir ve iştahı artırır
FESLEĞEN
Birçok yemek için harika bir katkı olan kokulu fesleğen, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir Fesleğendeki uçucu yağlar, mide ve sindirim bozukluklarını hafifletmeye yardımcı olabilir Fesleğen ayrıca strese ve hazımsızlığa iyi gelmektedir Sinekleri kovucu özelliği vardır Sinek ısırması durumunda yaprakları etkilenen bölgeye uygulanırsa kaşıntıyı giderir
KARABİBER
Karabiber, mevcut tüm mutfak baharatlarının en önemli ve en eskilerinden biri olarak kabul edilir ve çeşitli iyileştirici özelliklere sahiptir Karabiber, sindirim organlarınızı uyarır ve tükürük ve mide suları üretimini artırır Pekmezle karıştırıldığında soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir Ayrıca kuru öksürüğü giderir
KAKULE
Kakule mutfak baharatları dünyasında büyük bir öneme sahiptir Kakule dünya çapında en değerli baharatlar arasındadır ve yoğun iyileştirici özellikleri vardır Kakule, yoğun bir aroma ile karıştırılmış eşsiz ve güçlü bir tada sahiptir Kakule esas olarak sindirim sürecini güçlendirmek ve şişkinliği iyileştirmek için kullanılır Hazımsızlık tedavisi için karanfil, kişniş ve zencefil ile birlikte yer kakule tohumu tüketebilirsiniz Kakule çayı, hazımsızlığın yanı sıra hazımsızlıktan kaynaklanan baş ağrılarını iyileştirmeye yardımcı olur Yeşil kakule tüketimi, boğaz enfeksiyonlarını, akciğer tıkanıklığını ve diş ve diş etlerine bağlı enfeksiyonları iyileştirmeye yardımcı olur
Arnavut biberi
Olağanüstü bir antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptirAncak, bu şifalı baharat tek başına kullanıldığında harika çalışır Artrit, zona, kas ve eklem ağrıları ve diyabetin neden olduğu sinir hasarları gibi çok çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele edebilir
GİNSENG
Yüzyıllar boyunca kullanılmış ve çeşitli ilaçların yanı sıra, yiyecek ve içecek ürünleri de bulunabilir Bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve bu tür hastalıkları soğuk algınlığı ve flüoresan gibi önlediğine inanılmaktadır Bununla birlikte, ginseng aynı zamanda kan şekeri seviyelerini düşürür, genel ruh halini hızlandırabilir, zihinsel performansı geliştirebilir ve hatta erektil disfonksiyona yardımcı olabilir
Sarımsak
Sarımsak, birçok çeşit yemekte zaten kullanılan harika bir bitkidir Binlerce yıldır çeşitli hastalıklarla savaşmak için kullanılmaktadır ve günümüzde güçlü bir koruyucu olarak kabul edilmektedir, yumurtalık kanseri, kan basıncını düşüren ve kolon poliplerinin sayısını ve sayısını azaltan sayısız kansere karşı savaşmaktadır Sarımsak ayrıca, arterlerdeki tıkanıklığı yavaşlatarak kardiyovasküler sağlığı artırır
Kekik
Kekik, diş eti hastalığına, enfeksiyonlara, ülserlere ve bazı kanser türlerine karşı koruyabilecek bir mikrop öldürücü yağ olan timol içerirBuna ek olarak, kekik özleri, soğuk algınlığı veya bronşitin neden olduğu öksürük ve boğaz tahrişini yatıştırırKekik ayrıca iyi bir sindirim yardımcısıdır, gaz ve diğer rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olur
Biberiye
Süper antioksidan olarak biberiye, enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olan 19 antibakteriyel özelliği içerir Genellikle astım ve alerjileri tedavi etmek için bitkisel uzmanlar tarafından kullanılan biberiye, histaminin neden olduğu burun daralmasını azaltabilen uçucu yağlar içerir Alzheimer riskini azalttığı düşünülmektedir Biberiye ayrıca antioksidanlarla doludur
Adaçayı
Ada çayı doğal bir ruh iyileştirici ve hafıza güçlendirici Ada çayı ayrıca insülin eylemini hızlandırır ve vücuttaki kan şekerini azaltır, bu nedenle diyabet hastaları için faydalıdır Ön araştırmalar, ada çayı Alzheimer hastalığını tedavi etmede yararlı olabileceğini düşündürmektedir Eğer hafızanız eskisi kadar keskin değilse, diyetinize bir miktar ada çayı eklemeniz
Safran
Bir çiçeğin içinden gelir ve parlak sarı rengi ve çok farklı bir aroması vardır Yemeklere renk ve özünü vermek için sıklıkla kullanılır Astımı tedavi etmeye yardımcı olur, adet sorunlarına yardımcı olur ve kuru cildi rahatlatır
Sumak
Salatalarda dolmalarda kullanılan sumağın antioksidan olduğunu biliyor muydunuz ? Antioksidanlar, kanser de dahil olmak üzere uzun vadede birçok ciddi hastalığa yol açabilecek serbest radikal hasarın etkilerini nötralize etmeye yardımcı olur Antioksidanlar ayrıca yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur
Susam
Bu tohumun bir tadı vardır Kolesterol düşürücü bileşiklere sahiptir, hormonları dengelemeye yardımcı olur Susam B vitamini ve demir açısından zengindir ve B vitamini veya demir eksikliği olanlar için idealdir
Doğru baharatları almak hastalıkları önlemeye ve viral, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir Baharatlar bağışıklığınızı artırır ve kendi vücudunuzun enfeksiyonla savaşma yeteneğini güçlendirir veya enfeksiyondan korunmak için antibakteriyel ve antiviral etkilerini kullanır Baharatlar, iştahınızı uyararak, sindirime yardımcı olarak ve gaz birikimini önleyerek sindirim sisteminize yardımcı olur Bazı baharatlar sizi midebağırsak enfeksiyonundan bile koruyabilir Baharatlar kan şekeri seviyenizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir
Baharatlar, dünya çapında yemek yapma ve tüketme biçimimizde önemli bir rol oynamaktadır Her baharatın kendi tadı ve özü vardırGünümüzde günlük pişirmede kullandığımız pek çok baharat var, bunlar arasında kimyon, karabiber, zerdeçal ve kişniş tohumu gibi popüler olanlar var Bütün baharatlar bitkilerden gelir ( çiçekler, meyveler, tohumlar, kabuklar, yapraklar ve kökler) Otlar ve Baharatlar antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir ve çoğu Bvitaminleri ve eser minerallerde yüksektir Bu mutfak baharatları birçok iyileştirici faydaya sahip olsa da, bunları küçük miktarlarda tüketmelisiniz Bu baharatların yemeklerde daha fazla kullanılması sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir Her zaman bu mutfak baharatlarını dengeli bir şekilde kullanmaya çalışmalısınız