Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Baklava Yufkasından Çıtır Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir çimdik tuz
İç harcı için;
Peynir (herhangi bir peynir çeşidi)
Maydanoz

Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle peyniri rendeleyip doğranmış maydanoz ile karıştırın.
Sosu için bütün gereçleri karıştırın.
Baklavalık yufkayı poşetinden çıkarıp kurumaması için bir bez ile üzerini örtün yufkaları tek tek çıkarıp kullanın.
İlk yufkayı tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sostan çok az sürün(çok ıslatırsanız sararken yırtılma olur), 2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serin tekrar fırça ile sostan sürün birinci kata nazaran sosu biraz daha fazla sürebilirsiniz.
Aynı süreci 5 kat olarak uygulayın 5. Yufkayı da soslayıp uzun kenarına peynir karışımından koyun ve rulo yapın tepsiye dizin.
Kalan sosu tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün ve böreklerin üzerine bıçak ile çizikler atın.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.

Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri