Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bal Badem Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Bulamak için;
İrmik

Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım.
Kaynamaya başladığında içerisine limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu denetimli bir formda ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verelim. Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim. Son tam orta kısmını bıçakla çizelim.
Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fındık yada fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri