Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balkabağı Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk balkabağının çeyreği
1.5 su bardağı şeker

Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar içi temizlenip kabuğu soyulup 2 cm aralıklarla dilimlenir ve tencereye alınır.
Üzerine şeker ilave edilir (damak tadına nazaran dileyen şekeri arttırıp azaltabilir).
Vakit varsa tencerenin kapağı kapatılıp 2-3 saat dinlendirilir yoksa tencere kapağı kapalı olarak ocağa alınır ve kısık ateşte şekerler eriyip kabak sulanana pişirilir.
Akabinde orta ateşe alınır ve kapağı yarım kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Kabaklar sık sık denetime edilir ateş yüksek olmamalıdır. Afiyet olsun
Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri