Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bayatlamayan Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet maden suyu
1,5 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket yaş maya

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü parmağımız yanmayacak derecede ısıtıyoruz.
Mayamızı ufalıyoruz ılıyan sütümüzü ekleyip mayamızı eritiyoruz.
Sonra ise sırasıyla ;şekerimizi ,suyumuzu ,maden suyumuzu ,tuzumuzu, sıvı yağımızı, ekleyip yeterlice birbirine yediriyoruz.
Sonrasında alabildiğince un ekliyoruz. (ben 1 kg yakin un ekledim 3 tepsi çıkıyor)
Poğaçalarımızı yaptığınız biçimlere ve büyüklüklere nazaran değişiklik gösterebilir hamurumuzu üzeri kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Sonra biçim verip yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında pişiriyoruz,şimdiden afiyet olsun deneyenler yoruma yazabilir.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri