Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Küçük 2 paket yaş pakmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 paket yaş maya geniş derin cam kaseye koyup, 2 su bardağı ılık su, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz karıştırıp mayanın erimesi sağlanıp yaklaşık 15/20 daki bekletip mayanın kabarması beklenir.
10 su bardağı un mutfak robotuna koyulup 20 dakika beklettiğimiz karışımı ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip robotta iyice yoğuruyoruz.
Mayalanması için ağzı kapalı derin mayalama kabına alıp 1 saat yada 2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırıp yuvarlak bezeler yapıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp kızgın granit tavada kısık ateşte tek tek pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 


Bu alana bir cevap yazın...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri