Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biscotti (Selanik Gevreği)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 kase karışık kuru meyve isteğe göre kuru üzüm, kuş üzümü, kuru kayısı, çilek vs
5-6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu köpürtene kadar çırptım.
Kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyip elle yoğurdum.
En son fındık ve kuru meyveleride ekledim, hafif sert yapışkan bir hamur elde ettim.
Unlanmış tezgahta hamuru ikiye böldüm.
İki adet silindir hazırladım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koydum.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim 25 dakika.
Fırından alıp ılımaya bıraktım.
Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimledim fırının tel ızgarasına dilimleri sıraladım.
150 derece fırında tekrardan kurutmak üzere kontrollü pişirdim hafifçe kızarınca 20-25 dk sonra çıkardım.
Soğuyunca çay veya kahve yanına gevrek ikramlıklar hazır Yapacaklara kolay gelsin
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri