Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Brüksel Lahanası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo brüksel lahanası
1 adet büyük kırmızı kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ

Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizliyoruz ve saplarını biraz kesiyoruz.
Güzelce yıkayıp haşlıyoruz.
Çatalla denetim ediyoruz yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan lahanaları ikiye bölüyoruz.
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kızartıyoruz.
Burda daima karıştırmıyoruz dağılmamaları için.
Kızarınca servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Uzun uzun doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz.
Soğuyan lahanamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve karamelize olan soğanı en üste döküyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri