S
SoruCevap
Misafir
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 kase bulgur
1 adet soğan
1 adet kırmızı ya da yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocakta ısıtalım.
Tenceremize yağımızı koyalım ve kızdıralım.
İçine soğan ve biberleri ekleyelim kavuralım.
Isladığımız bulguru tencereye ekleyelim.
Biraz kavuralım.
1. 5 -2 bardak suyu bulgurun üstüne biraz geçecek formda ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Suyunu çektiğinde bulgur pilavımız hazırdır.afiyet bal şeker olsun.
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase bulgur
1 adet soğan
1 adet kırmızı ya da yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocakta ısıtalım.
Tenceremize yağımızı koyalım ve kızdıralım.
İçine soğan ve biberleri ekleyelim kavuralım.
Isladığımız bulguru tencereye ekleyelim.
Biraz kavuralım.
1. 5 -2 bardak suyu bulgurun üstüne biraz geçecek formda ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Suyunu çektiğinde bulgur pilavımız hazırdır.afiyet bal şeker olsun.
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı