Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Canakkale İcinde Vurdular Beni Turku Sozu, sozleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Canakkale İcinde Vurdular Beni Sozu
Canakkale İcinde Vurdular Beni Turku Sozleri
Canakkale icinde vurdular beni
Olmeden mezara koydular beni
Of gencliğime eyvah
Canakkale icinde aynalı carşı
Ana ben gidiyom duşmana karşı
Of genclipime eyvah
Canakkale icinde bir uzun servi
Kimimiz nişanlı kimimiz evli
Of gencliğime eyvah
Canakkale icinde bir dolu testi
Anneler babalar umidi kesti
Of gencliğime eyvah

"Çanakkale İçinde Vurdular Beni" türküsü, Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan acıları ve hüzünleri anlatan bir türküdür. Türkü, Çanakkale'deki genç askerlerin yaşadığı zorlu süreci ve şehit oluşlarını dile getirmektedir. Şehitlik ve vatan sevgisi temalarının işlendiği bu türkü, Türk mücadele ruhunu ve vatan sevgisini yansıtmaktadır.

Türküde geçen dizelerde, genç yaşta vatanları uğruna şehit düşen askerlerin acıları ve hüzünleri anlatılmaktadır. Şehitlikten önce genç yaşta ölmenin üzücü tarafı vurgulanırken, vatan sevgisi ve kahramanlığa yapılan vurgular da dikkat çekmektedir.

Çanakkale Savaşı, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde verdikleri destansı mücadeleyi hatırlatmakta ve vatan sevgisinin ne kadar kıymetli olduğunu vurgulamaktadır. Türküler, bu tür acı ve zorlu süreçlerde sabırlı olmayı, vatan için mücadele etmeyi ve şehitlik kavramını ön plana çıkarmaktadır. Bu türkü de bu duyguları yansıtmaktadır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri