Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
Yarım kasık biber salçası
Yarım kaşık domates salçası
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Kuru nane
Yeterince su
Köftesi için;
1 çay bardağı sütlü göce
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
Sirke
Sarımsak

Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köftesi hazırlanır. Materyaller bir kabın içerisinde karıştırılarak hamur haline getirilir.
Nohut büyüklüğünde modüllere ayrılır. Yapışmaması için unlanarak tabağa konulur.
Tencereye yağ konularak minik minik doğranan soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.
Salça ve baharatlar da eklenir. Sıcak su ek edilir ve düzgünce kaynamaya başlayınca köfteler eklenir.
5 dakika kadar yapışmaması için karıştırılır. İçini çekene kadar pişirilir. Su ek edebilirsiniz.
Servis edilirken sirke ve sarımsak eklenir. Afiyet olsun.
Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri