Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cebrail'in Hızı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Peygamber Efendimiz Cebrail (as)a sordu:
Ey cebrail hic 7 kat semadan yeryuzune korku ve dehset icinde hizlica indin mi?
Cebrail : evet Ya Muhammed 3 kez dedigin sekilde indigim oldu
bunun uzerine Peygamberimiz sordu : nasil oldu anlat
1 si dedi Cebrail ,HzIbrahim atese atilirken Allah (cc) bana dediki : Sor bakalim Ibrahim'in bizden bi dilegi varmidir
O sirada ibrahim atese atilmis sekilde havada ilerliyor(o zaman mancilik yontemiyle atese atmislardi Ibrahim Peygamberi)
Cebrail : hemen suratle indim yeryuzune ve Ibrahim e sordum ; Varmidir Rabbinden istedigin birsey
Ibrahim peygamber cevapladi: Cekil cekilRabbim den geldiyse Basim ustune
Bunun uzerine Yaradan emrettiAtese serin ol Yere yumusak ol dedi

Peygamber efendimiz ya 2 si diye sordu Cebrail'e
Cebrail (as) : yine Ibrahim oglu ismaili kurban edeceginde bicagin keskin yerini degil sirt tarafini ismailin bogazina surtuyordu kesmek icin
tam farkina vardi ve bicagi ters cevirip ismailin bogazina degdirecegi sira Rabbim emretti
Yetis cebrail al su iki kocu Ibrahim bunlari kurban etsin dediiste o sirada cok korktum yetisemeyecegim diye ama sukurler olsun yetistim dedi

Peygamberimiz sordu :ya 3 su Cebrail onuda anlat

Cebrail (as): Ya RasulAllah onu ne sen sor ne ben soyleyeyim Rabbime en yakin oldugum yerdeydimkendi mekanimda ve 7 kat semanin en tepesi denebilirSen uhud savasindaydin ve

devam etmesini soyler Peygamberimiz :
Cebrail : Savas sirasinda darbe aldindarbe alinca migferinin demiri yanagina battiAshab geldi yanina ve sana olan terbiyesinden dirki o demiri eliyle degil agziyla yanagindan hafifce cekti cikardi Iste tam o sirada yanagindan suzulen bir damla kan yere dustu dusecek

Alemlerin Rabbi soyle dedi: Yetis Ey CebrailEger Resulumun Kani yere duserse andolsunki Yerde ve gokte birtek canli birakmam

Cebrail: iste o anda tum gucumle yeryuzune Uhud'a yoneldimO kadar hizla indim ki Yanagindan suzulen kan tam yere damlamak uzereyken yetistim ve Kanadimin uzerine dusurdumHamd olsun Rabbimeimagescebrailinhizi5ad2ca7886cf1png

alinti

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri