S
SoruCevap
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
2 su bardağı irmik
3 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
150 gram tereyağını bir tencereye koyup, eritiyoruz.
Ardından 2 su bardağı irmiği tencerenin içerisine döküyoruz.
Kavurmuş olduğumuz irmiği pembeleşene dek kavurma sürecimize devam ediyoruz ve cevizi ekiyoruz.
Cevizimizi ekledikten sonra helvamız kahverengi hale gelene kadar kavuruyoruz.
Ardından 3 su bardağı suyumuzu ekleyip çekmesini bekleyeceğiz çektikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
2 su bardağı irmik
3 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
150 gram tereyağını bir tencereye koyup, eritiyoruz.
Ardından 2 su bardağı irmiği tencerenin içerisine döküyoruz.
Kavurmuş olduğumuz irmiği pembeleşene dek kavurma sürecimize devam ediyoruz ve cevizi ekiyoruz.
Cevizimizi ekledikten sonra helvamız kahverengi hale gelene kadar kavuruyoruz.
Ardından 3 su bardağı suyumuzu ekleyip çekmesini bekleyeceğiz çektikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı