Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çıtır Mantı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Çıtır Mantı Tanımı İçin Materyaller
2 adet böreklik yufka
İçi için:
250 gram kıyma
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı salça, sarımsak
100 gram tereyağ
Yoğurt,sarımsak

Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç materyallerini karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz olan tarafına harcın yarısını uzunlama halde sarma sarar üzere koyun.
Yufkayı rulo yapıp iki parmak kalınlığında modüller kesin.
Öbür yufkaya da tıpkı süreci uygulayın.
Borcama yerleştirip ortasına biber,kapya,soğan domates vb. İstediğiniz zerzevatları koyun. Zerzevat koyarsanız kesinlikle üzerinden biraz sıvı yağ gezdirin.
Fırın ayarınıza nazaran yeterlice pişene kadar bekletin. Ben 240 derecede 40 dakika pişirdim.
Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Tereyağında sarımsak ve salçayı kavurun.
Fırından çıkardığınız yemeğin üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirin.
Çıtır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri