Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

Ön mayası için;
Yarım su bardağı ılıktan biraz fazla sıcak su
1 paket kuru maya yada yaş maya
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 su bardağı ılık süt yada ılık su
1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için ayırın)
100 gram eritilmiş ılık 8 unun kalitesine nazaran kıvamı değişebilir
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam

Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaseye sıcak suyu ve maya ve toz şekeri koyup karıştıralım. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Bir yandan bir kaba ılık sütü koyalım.
Kabarmış olan mayalı şeker su karışımını ekleyelim. Bir tavaya margarin eritip ılığa yakın soğuk haldeyken yumurta akını koyup bir hoş tel çırpıcıyla yada çatalla güzelce çırpalım.
Bu karışımın sebebi açma ve poğaçası yumuşacık soft halin olmasını sağlıyor. 1 çay bardağı sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin yeniden karıştıralım.
Çırpılan yumurta akını margarin karışımını ekleyip ve tuzunuda koyup, son bir sefer karıştıralım. En son elenmiş unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde koyup ortada bir yoğurarak hamurun kıvamına bakın.
Hamur uygun kıvama geldiğinde üzerini örtüp, yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Sonrasında istediğiniz halde birçok çeşit açma ve poğaça yapıp pişirip, afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Bu hamur tanımını kesinlikle deneyin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik benim fırında 25 dakika kadar pişti. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Not: Bu hamur tanımıyla 1 tepsiden fazla açma ve poğaça çıkıyor. Benim unum 7-7,5 su bardağı kadar yetti ancak siz yinede denetimli bir biçimde yavaş ekleyin zira unun kalitesine nazaran kıvamı değişebilir. Birazdan fotoğrafta görülen açmanın tanımını paylaşacağım. takipte kalın

Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri