Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağı
1 adet tavuk suyu bulyon
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı dolusu kimyon
6-7 su bardağı çeşme suyu (Kesinlikle sıcak su eklemeyin sebebi mercimeği haşlatır)
Çorbaya eklenecek sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağı
Kuru nane
İsteğe bağlı toz biber
Not; çorbanın kıvamı mercimeğin cinsine göre değişebilir bu sebeple çorba piştikten sonra kıvamına bakarak sıcak su ekleyebilirsiniz….


Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimeği yıkayıp soğuk suda 15 dakika bekletelim. Suda beklettiğimiz mercimeği iyice süzüp bir tencereye sıvı yağı koyup mercimeği kavuralım.
Ondan sonra tavuk suyu bulyonu, tuzunu, kimyonu koyup bi güzel karıştıralım.
Ardından çeşme suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar pişsin.
Pişerken üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alıp döküyoruz.
Bu arada küçük sos tavaya tereyağını kızdırıp ve unu koyup rengi ve kokusu hafif çıkana kadar kavuralım. Sonra iyice.
Pişen mercimeğe ekleyip güzelce bi taşım daha kaynasın.
Pişen mercimek çorbasını önce tel çırpıcıyla iyicene bir çırpalım mercimek taneleri ezilince süzmesi daha da kolay oluyor.
Sonra kevgir yada tel yada plastik süzgeçten süzelim böylelikle hemde katılaşmıyor.
Süzdüğümüz çorbayı tekrar ocağa alıp biraz daha kaynatıp kıvamına bakarak suyunu ayarlayabilirsiniz.
Çorbanız son kez pişerken tereyağını kızdırıp naneyi kızartıp kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine gezdirip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri