S
SoruCevap
Develi Cıvıklısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
1.5 su bardağı ılık su
Yarım paket yasmaya
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4.5 su bardağı un
İç Harcı İçin
Yarım kilo dananın sırt eti yada antikorundan küçücük doğranmış kuşbaşı yada kuzu, koyun eti
1 avuç kadar çok minik doğranmış kuyruk yağı (Çok küçücük doğrayın)
3 kalem biber (İncecik doğranmış)
1 baş kelle soğan (Minicik doğranmış)
2 domates (Minicik doğranmış)
Tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Develi Cıvıklısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Unu yoğurma kabına alıp ortasını çukurlaştırıp mayayı ovalayıp koyalım üzerine ılık suyu ve şekeri koyup kenardaki unlarla üzerini ortalık 5 dakika sonra güzelce yoğurup elimizi sıvı yağda batırıp biraz daha yoğurup hamuru toparlayalım.
Üzerini örtelim 20 dakika dinlensin tezgaha un serpelim hamuru tezgaha alıp 4 kesime ayıralım un yardımıyla ince ve uzunca açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 1tepsiye 2tane sığıyor iç harcını üzerine güzelce yayalım.
İç harcı için bıçakla çok incecik kıydığımız eti ve kuyruk yağını borcama alalım içine incecik kıydığımız soğan biber tuz toz biberi katıp düzgünce elimizle karıştıralım.
En son domatesi ekleyip bir iki çeşit karıştırıp hamurumuzun üzerine yayalım. Fırınımızı 15 dakika evvel ısıtılmış fırına pidemizi koyup alt-üst ayar 200 dereceye getirelim.
Fırının altına küçük bir çelik kapla yada borcamla kaynar su koyalım bir 15 dakika pişirelim şayet tam kızarmazsa biraz daha pişirelim.
Yanında kesinlikle buz üzere ayran turşu yada tere roka maydanozla servis edelim afiyetleee
Hamuru İçin
1.5 su bardağı ılık su
Yarım paket yasmaya
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4.5 su bardağı un
İç Harcı İçin
Yarım kilo dananın sırt eti yada antikorundan küçücük doğranmış kuşbaşı yada kuzu, koyun eti
1 avuç kadar çok minik doğranmış kuyruk yağı (Çok küçücük doğrayın)
3 kalem biber (İncecik doğranmış)
1 baş kelle soğan (Minicik doğranmış)
2 domates (Minicik doğranmış)
Tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Develi Cıvıklısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Unu yoğurma kabına alıp ortasını çukurlaştırıp mayayı ovalayıp koyalım üzerine ılık suyu ve şekeri koyup kenardaki unlarla üzerini ortalık 5 dakika sonra güzelce yoğurup elimizi sıvı yağda batırıp biraz daha yoğurup hamuru toparlayalım.
Üzerini örtelim 20 dakika dinlensin tezgaha un serpelim hamuru tezgaha alıp 4 kesime ayıralım un yardımıyla ince ve uzunca açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 1tepsiye 2tane sığıyor iç harcını üzerine güzelce yayalım.
İç harcı için bıçakla çok incecik kıydığımız eti ve kuyruk yağını borcama alalım içine incecik kıydığımız soğan biber tuz toz biberi katıp düzgünce elimizle karıştıralım.
En son domatesi ekleyip bir iki çeşit karıştırıp hamurumuzun üzerine yayalım. Fırınımızı 15 dakika evvel ısıtılmış fırına pidemizi koyup alt-üst ayar 200 dereceye getirelim.
Fırının altına küçük bir çelik kapla yada borcamla kaynar su koyalım bir 15 dakika pişirelim şayet tam kızarmazsa biraz daha pişirelim.
Yanında kesinlikle buz üzere ayran turşu yada tere roka maydanozla servis edelim afiyetleee