Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düalizm (ikicilik) nedir - Düalizm (ikicilik) ne demek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Düalizm (ikicilik),
Düalizm (ikicilik) nedir,
Düalizm (ikicilik) nedemektir,
ikicilik nedir,




Düalizm (ikicilik) :
Materyalizmle idealizm arasında bir uzlaşma çabasıdır. Descartes’a göre varlık madde ve ruh olmak üzere iki cevherden oluşur. Ruhun işlevi düşünmek, maddenin işlevi uzayda yer kaplamaktır. Evrendeki nesne dünyasındaki varlıklar salt madde, Tanrı ise salt ruhtur. İnsanda madde ve ruh bir aradadır.
 
İkicilik ya da düalizm, felsefede genellikle varlık ya da gerçeklik açısından farklı iki temel unsurun olduğunu öne süren bir yaklaşımı ifade eder. Materyalizm ile idealizm arasında bir denge ya da uzlaşma olarak da görülebilir. Özellikle Descartes'ın felsefi düşüncesinde önemli bir yere sahip olan düalizm, varlığın iki ayrı cevherden oluştuğunu savunur.

Descartes'a göre varlık, madde ve ruh olarak iki temel unsurdan oluşur. Ruhun temel işlevi düşünmek iken maddenin işlevi ise uzayda yer kaplamaktır. Dolayısıyla evrendeki nesne dünyasındaki varlıklar sadece maddi unsurlardan oluşurken, Tanrı gibi kutsal varlık ise sadece ruhsal bir varlık olarak kabul edilir. İnsanda ise hem maddeyi hem de ruhu bir arada bulunduğuna inanılır.

Dolayısıyla düalizm, maddenin ve ruhun varlık için eşit derecede önemli unsurlar olduğunu savunur ve bu iki cevherin insanın doğasını şekillendirdiğini öne sürer. Bu nedenle düalizm, varlık ve bilinç gibi temel konularda derinlemesine düşünmeyi gerektiren önemli bir felsefi yaklaşım olarak karşımıza çıkar.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri