Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege Usulü Sıcak Ot

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Ege Metodu Sıcak Ot Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.)
1 diş sarımsak
8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için su

Ege Tarzı Sıcak Ot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba
Öncelikle otları bir yıkama kabına orta kalınlıkta doğruyoruz.
Bol suda düzgünce temizlenene kadar yıkıyoruz.
Derin tencereye alıp üzerini bir parmak kadar geçecek su ekliyoruz.
Yüksek ateşte otlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika haşlıyoruz, süzüyoruz.
Bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlıyoruz. Otları üzerine alıyoruz.
Tuzu gezdiriyoruz.
Sos tavasında zeytinyağı ile sarımsak rendesini koku yoğunlaşana kadar kavuruyoruz ve otların üzerine gezdiriyoruz.
200 derecede 15 dakika pişiriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Ege Yöntemi Sıcak Ot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri