Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eğer yalancı isen...........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
İsrailoğulları'ndan abraş (cilt hastası), kel ve kor uc kişi vardı Hz Allah bu uc kişiyi imtihan etmek istedi de kendilerine bir melek gonderdi Melek abraşa geldi ve:

Hangi şey sana daha sevimlidir? diye sordu

Abraş:

Guzel vucut, guzel ten ve halkın iğrendiği abraşlığın benden giderilmesidir, dedi Melek onun vucudunu sıvazladı, hemen cirkin manzarası gitti; kendisine guzel bir renk, guzel bir ten verildi

Melek yine sordu:

En cok hangi maldan hoşlanırsın?

Abraş:

Deve'den, dedi Ona, on aylık bir dişi deve verildi

Melek:

Allah bu deveye senin icin bereket kılsın, diye dua etti

Sonra melek kel'in yanına geldi ve ona:

En cok hangi şeyi istersin? diye sordu

Kel:

Guzel sac ve halkın tiksindiği şu kelliğin benden gitmesini, dedi

Melek onu da sıvazladı, kelliği gitti; kendisine guzel bir sac verildi

Melek tekrar sordu:

Hangi mal daha cok hoşuna gider?

Kel:

Sığır, dedi Ona da yuklu bir inek verildi

Melek:

Allah bu inekte senin icin bereket kılsın, diye dua etti

Daha sonra melek, kor'un yanına geldi ve ona da sordu:

Hangi şey daha cok hoşuna gider?

Allah'ın, gozumu bana iade buyurup insanları gormem, dedi Melek onu da sıvazladı Allah Teala da ona gozunu iade buyurdu

Melek:

Hangi mal daha cok hoşuna gider? dedi Kor:

Koyun, diye cevap verdi Ona da kuzulu bir koyun verildi

Bir muddet sonra deve ve sığır sahiplerinin bu hayvanları yavruladı, koyun sahibinin koyunu da kuzuladı Oyle ki; deve sahibinin bir vadi dolusu devesi, sığır sahibinin bir vadi dolusu sığırı, koyun sahibinin de bir dere dolusu koyunu oldu

Derken bir zaman sonra o melek, ilk goruştuğu andaki sUret ve hey'etinde Abraş'a geldi:

Ben yoksul bir adamım, dedi, yolculuğum esnasında maişet imkanlarım kesildi Bugun gitmek istediğim yere varmam, ancak evvela Allah'ın, sonra da senin sayende olacak Sana guzel renk, guzel ten ve bolca mal veren Allah hakkı icin, ben senden bir deve istiyorum ki, yolculuğumda (gitmek istediğim yere) onun sırtında varayım

Abraş:

Hak sahipleri coktur yardım edilecek pek cok yer var, sana verecek malım yoktur, dedi

Melek:

Ben seni tanıyor gibiyim Sen halkın tiksindiği Abraş değil misin? Sen Allah'ın (sonradan) servet verdiği fakir değil misin? dedi

Abraş:

Ben bu mala ancak ata'dan ata'ya intikal ile varis oldum, dedi

Melek:

Eğer iddianda yalancı isen, Allah seni eski vaziyetine cevirsin, dedi

Sonra melek ilk goruşmelerindeki sUret ve hey'etinde kel adama geldi Ona da Abraş'a dediği gibi dedi Kel de Abraş gibi reddetti

Melek:

Eğer yalancı isen, Allah seni onceki haline soksun, dedi

Daha sonra melek yine ilk goruşmelerindeki sUret ve şekliyle kor'e geldi ve dedi ki:

Ben yoksul biriyim; yolda kaldım, yolculuğum esnasında maişet sebeplerim kesildi Bugun gitmek istediğim yere varmam, once Allah, sonra da senin sayende olacak Sana gozunu iade eden Zat hakkı icin, senden bir koyun istiyorum ki; yolculuğumda onun sutunden gıdalanarak memleketime varayım

Bunun uzerine o adam:

Dilediğin kadar al, dilediğin kadarını da bırak Vallahi bugun, Allah icin alacağın hicbir şeyde sana gucluk cıkarmayacağım, dedi

Melek de:

Malın sana kalsın Siz imtihan olundunuz Senden razı olundu, diğer iki arkadaşına da gadap olundu, dedi

Mevlamız, cumlemizi cimrilik ve nankorluk illetlerinden uzak eyleyip, hayır ve hasenatta yarışan ve zatına daima şukreden kullarından eylesin
Amin

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri