S
SoruCevap
Misafir
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
İçi için;
2 adet patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Arasına sürmek için;
75 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcı hazırlayın. Bunun için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün.
Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayın sıvı yağ da güzelce kavurun.
Baharatları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alın haşlanmış patatesleri ezip kavrulmuş soğanı ve tuz ekleyip uygunca karıştırın.
Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tabağa alın kenarda bekletin. Hamuru için bütün materyalleri derin bir kaseye alın karıştırın.
Üzerine unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
Hamurları servis tabağına büyüklüğünde nişasta kullanarak oklava ile açın.
Tereyağını eritip soğutun. Açtığınız hamurların her katına fırça ile tereyağı sürün.
En üst kata sürmeyin.
Üzerini poşet ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Buzdolabından çıkarıp biraz un serpilmiş tezgaha alın merdane ile açabildiğiniz kadar dikdörtgen yahut kare formunda açın. Bıçak yahut rulet ile kare kesin.
Ortalarına patates harcından koyup elinizle büzüştürerek kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30_-35 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
İçi için;
2 adet patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Arasına sürmek için;
75 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcı hazırlayın. Bunun için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün.
Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayın sıvı yağ da güzelce kavurun.
Baharatları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alın haşlanmış patatesleri ezip kavrulmuş soğanı ve tuz ekleyip uygunca karıştırın.
Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tabağa alın kenarda bekletin. Hamuru için bütün materyalleri derin bir kaseye alın karıştırın.
Üzerine unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
Hamurları servis tabağına büyüklüğünde nişasta kullanarak oklava ile açın.
Tereyağını eritip soğutun. Açtığınız hamurların her katına fırça ile tereyağı sürün.
En üst kata sürmeyin.
Üzerini poşet ile kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Buzdolabından çıkarıp biraz un serpilmiş tezgaha alın merdane ile açabildiğiniz kadar dikdörtgen yahut kare formunda açın. Bıçak yahut rulet ile kare kesin.
Ortalarına patates harcından koyup elinizle büzüştürerek kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30_-35 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı