T
theking
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcını hazırlıyoruz. Elmalı soyup rendeliyoruz.
Tavaya alarak şekerle birlikte karıştırıyoruz.
Pişmesine yakın tarçın ekliyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
Öbür bir kapta hamur materyallerini hazırlıyoruz. Un hariç öteki gereçleri karışmıyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Oklavayla haller verip 180 derecelik fırında 20. Dk pişiriyoruz.
Daha sonra üzerine pudra şekeri ilave ediyoruz.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcını hazırlıyoruz. Elmalı soyup rendeliyoruz.
Tavaya alarak şekerle birlikte karıştırıyoruz.
Pişmesine yakın tarçın ekliyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
Öbür bir kapta hamur materyallerini hazırlıyoruz. Un hariç öteki gereçleri karışmıyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Oklavayla haller verip 180 derecelik fırında 20. Dk pişiriyoruz.
Daha sonra üzerine pudra şekeri ilave ediyoruz.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı