S
SoruCevap
Misafir
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
200 gram margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
4,5 su bardağı un (kıvamını kulak göğsü biçiminde ayarlayın)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
6 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın (tatlı)
3-4 yemek kaşığı ceviz
6 yemek kaşığı şeker
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup rendeleyip bi tavaya alalım, şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonra cevizi katıp ocağı kapatalım.
Hamuru için bütün gereçleri yoğurup hoş kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurum 3 te birini ayırıp buzluğa atalım .
Geri kalan hamuru fırın tepsisi ölçüsünde açıp fırın tepsisine yerleştirelim.
Güzelce yerleştirince üzerine elmalı harcı hoşta yayalım .
En son dolapta donan hamuru üzerine rendeleyelim.
180-200 derece ortası üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapalım.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
4,5 su bardağı un (kıvamını kulak göğsü biçiminde ayarlayın)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
6 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın (tatlı)
3-4 yemek kaşığı ceviz
6 yemek kaşığı şeker
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup rendeleyip bi tavaya alalım, şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonra cevizi katıp ocağı kapatalım.
Hamuru için bütün gereçleri yoğurup hoş kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurum 3 te birini ayırıp buzluğa atalım .
Geri kalan hamuru fırın tepsisi ölçüsünde açıp fırın tepsisine yerleştirelim.
Güzelce yerleştirince üzerine elmalı harcı hoşta yayalım .
En son dolapta donan hamuru üzerine rendeleyelim.
180-200 derece ortası üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapalım.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı