Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
2 tane orta boy havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
400 gram kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Tuz
2.5 su bardağı su (1.5 bardağı et suyu olacak)

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi bir buçuk su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayalım. Ben dana kuşbaşı kullandım.
Sonra küçük küçük doğradığımız havuç ve kuru soğanı rengi dönene kadar kavuralım.
Pişmiş etin bir buçuk su bardağı suyunu ayıralım.
Etini, salçasını, karabiber,göz kararı tuzunu ekleyip biraz daha kavuralım.
En son bir bardak pirincini ekleyip biraz daha kavurup, 1 su bardağı normal su ve 1.5 su bardağı ayırdığımız etin suyunu ekleyip yüksek ateşte kaynatalım.
Kaynayınca altını en kısık ateşe getirelim. Pilavımız pişince 15 dk kadar dinlendirip, turşu ve salatayla afiyetle yiyin.
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri