Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evde Aşure Yapımı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Evde Aşure Yapımı
Ev yapımı aşure tarifimiz


Ev yapımı aşurenin Malzemeleri:

25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru uzum,
2 paket kuş uzumu,
1 su bardağı kucuk doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya

Aşuremizi Suslemek icin:
Fındık,
Toz tarcın,
Ceviz ici,
nar taneleri

imagesevdeasureyapimi5ad40b91f20dc

Ev yapımı aşurenin Yapılışı:

Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece onceden ılık suyla ıslatın
Ertesi gun buğdayı iyice yıkayıp duduklu tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da suzup ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın,
(duduklude 1520 dakika kadar) pişince suyunu suzun
Buğdayın suyu un corbası kıvamına gelmek uzereyken şeker, nohut, fasulye ve uzumleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun ki aşure kararmasın 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca uzerini ceviz ici, fındık, toz tarcın ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri