S
SoruCevap
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
170 gram (1,5 su bardağı) un
25 gram (2,5 yemek kaşığı) kakao
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet orta boy yumurta
60 gram ( 2 dolu yemek kaşığı) tereyağ eritilecek
130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
140 ml ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) süt
Üzerine
25 gram kakao
130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
400 ml ( 2 su bardağı ) sıcak su
180 derece 30-35 dk
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, tuz, kakao ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
Şeker ve yumurta çırpılır unlu karışıma eklenir.
Eritilmiş tereyağ ve süt eklenerek yağlanmış kek kalıbına alınır.
Üzerine şeker kakao karışımı döküldükten sonra sıcak su ilave edilip fırına verilir.
Kuru bir kek olmayacaktır.
Ben sade yaptım frambuaz ve vişne eklenebilir.
Krema ile servis yaptım sade de çok güzel oluyor.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
170 gram (1,5 su bardağı) un
25 gram (2,5 yemek kaşığı) kakao
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet orta boy yumurta
60 gram ( 2 dolu yemek kaşığı) tereyağ eritilecek
130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
140 ml ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) süt
Üzerine
25 gram kakao
130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
400 ml ( 2 su bardağı ) sıcak su
180 derece 30-35 dk
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, tuz, kakao ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
Şeker ve yumurta çırpılır unlu karışıma eklenir.
Eritilmiş tereyağ ve süt eklenerek yağlanmış kek kalıbına alınır.
Üzerine şeker kakao karışımı döküldükten sonra sıcak su ilave edilip fırına verilir.
Kuru bir kek olmayacaktır.
Ben sade yaptım frambuaz ve vişne eklenebilir.
Krema ile servis yaptım sade de çok güzel oluyor.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı