Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fatih Sultan Mehmet İstanbulu Kaç Yaşında Fethetti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u Fethettiği Yaşı Kaç
Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u Kaç Yaşında Fethetmiştir

İstanbul’un Fethi29 Mayıs 1453 de 19 YaşındaFethetti

Fâtih Sultan Mehmet Han’ın Konstantinopolis’i fethetme yaşı hakkında bildiğimizi sandığımız târihi gerçek onun bu şehri 21 yaşında fethetmiş olduğu şeklinde söylenegelen rivayetlerden ibârettir.

Elbette bu rivâyetler de bir hakikati ifâde ediyorlar. Yâni Fâtih Sultan Mehmed Han İstanbul’u maddi olarak 21 yaşında fethetmeye muvaffak olmuştur.Zâten bu gerçeği de bilmeyen yok gibidir.Ancak onun asıl fetih yaşı bize göre 19’dur.

Târih biliminin delillerden yola çıkarak hareket etmesi gerektiği gerçeğini asla unutmadım. Zâten benim bu iddiam bir târihçinin bilimsel bir iddiası olarak algılanmamalı.Ben bir edebiyatçı olarak bu görüşümü dile getiriyorum.Bir edebiyatçı olarak, duygulara ruh dünyasına bakıyorum.Beni asıl oradaki fetihler ya da yenilgiler ilgilendiriyor.

Fâtih Sultan Mehmet İstanbul’u 19 yaşında fethetmiştir.O nefsinin, yaygaracıların ve düşmanlarının güven duygusunu zedeleyen bütün vesveselerine kulaklarını tıkamış, İstanbul’u fethedebileceğine kesin olarak bu yaşta inanmıştır.En büyük cihat nefisle yapılan cihat olduğu gibi en büyük fetih, nefse karşı gerçekleştirilen fetihtir.İşte Fâtih bu fethi daha 19 yaşındayken gerçekleştirmeyi başarmıştır.

Alıntıdır

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri