Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırın Sütlaç

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
2.5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Açmak için ;
1 çay bardağı soğuk su
Üzerini süslemek için ;
Fıstık tozu ve ceviz

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve 2. 5 su bardağı suyu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Az suyu kalınca sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
O sırada nişastayı suda açıp onu da süte ekleyelim .
2 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım fırına güçlü kaplara(kaselere) paylaştıralım.
Fırın tepsisine kaseleri yerleştirelim ve tepsinin içine çokça kaynar su ekleyip evvelce 250 derecede ısıtılmış fırında en üst kısma koyup sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp soğuduktan sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri