S
SoruCevap
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 tane bütün tavuk
3-4 adet patates
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı un
İsteğe nazaran taze biberiye yahut defne yaprağı (kullanabilirsiniz)
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuğun tüylerini ocakta ütelim.
Sonra güzelce yıkayıp bir kenarda suyunu süzdürelim.
Patatesleri soyalım ve bir patatesi 4’e bölelim.
Fırın poşetinin içini unlayalım, fazla unu poşetten alalım.
Tavuğu ve patatesleri fırın poşetine koyalım, tereyağını ocakta eritelim.
Tavuk ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
Poşetin ağzını kapatalım ve kürdanla poşetin 4-5 yerinden delikler açalım.
200 derecede yaklaşık 2 saat pişirelim.
Bu mühlet fırından fırına değişir, denetimli bir halde pişirelim. Afiyet bal olsun .
1 tane bütün tavuk
3-4 adet patates
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı un
İsteğe nazaran taze biberiye yahut defne yaprağı (kullanabilirsiniz)
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuğun tüylerini ocakta ütelim.
Sonra güzelce yıkayıp bir kenarda suyunu süzdürelim.
Patatesleri soyalım ve bir patatesi 4’e bölelim.
Fırın poşetinin içini unlayalım, fazla unu poşetten alalım.
Tavuğu ve patatesleri fırın poşetine koyalım, tereyağını ocakta eritelim.
Tavuk ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
Poşetin ağzını kapatalım ve kürdanla poşetin 4-5 yerinden delikler açalım.
200 derecede yaklaşık 2 saat pişirelim.
Bu mühlet fırından fırına değişir, denetimli bir halde pişirelim. Afiyet bal olsun .