Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Patatesli Tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 tane bütün tavuk
3-4 adet patates
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı un
İsteğe nazaran taze biberiye yahut defne yaprağı (kullanabilirsiniz)

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı

Tavuğun tüylerini ocakta ütelim.
Sonra güzelce yıkayıp bir kenarda suyunu süzdürelim.
Patatesleri soyalım ve bir patatesi 4’e bölelim.
Fırın poşetinin içini unlayalım, fazla unu poşetten alalım.
Tavuğu ve patatesleri fırın poşetine koyalım, tereyağını ocakta eritelim.
Tavuk ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
Poşetin ağzını kapatalım ve kürdanla poşetin 4-5 yerinden delikler açalım.
200 derecede yaklaşık 2 saat pişirelim.
Bu mühlet fırından fırına değişir, denetimli bir halde pişirelim. Afiyet bal olsun .
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri