Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Pırasalı Mücver

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Fırında Pırasalı Mücver Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 büyük kısım pırasa
1 adet havuç
1 adet küçük patates
5-6 kol maydanoz
5-6 kol dereotu
2-3 kol yeşil soğan
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı buğday unu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı beyaz peynir (Ufalanmış )
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
Servis için;
1 kase yoğurt (Tercihen)

Fırında Pırasalı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve patates rendelenip bir kaseye alınır. Pırasa yıkanır, evvel ikiye bölünür. Sonra ince ince doğranır. Yeşillikler kıyılır. Sebzelerin üzerine aktarılır.
Yumurta, un, yağ ve öteki materyaller eklenip, güzelce karıştırılır. Pişirme kağıdı serili büyük kare borcama aktarılıp düzeltilir.
Yuvarlak borcam da tercih edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. (20-25 dk)
İlk sıcağı geçtiğinde servis yapılır. Afiyet olsun Bu mücver kahvaltı sofralarına çok yakışıyor.
Not: İster sade olarak ister yoğurtla servis yapılır. İki türlü de çok lezzetli oluyor

Fırında Pırasalı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri