Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gelin Pastası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 pk vanilya
Kekin ıslanması için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için;
1 tl süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
1 paket krem şanti
Üzerine;
Hindistan cevizi çilek ( mevsim meyvesi)

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarifimize öncelikle başlamadan fırınımızı 5 dakika çalıştırıp ısınmasını sağlayalım.
180 derece de alt üst fanda daha yumurta ve şekeri köpürecek kıvamda çırpıyoruz.
Ardından un kabartma tozu vanilya ekleyerek fırına veriyoruz.
Kekimiz fırındayken muhallebimize geçelim.
Sütümüzü tencereye koyup içine sırasıyla gereçlerimizi ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
Ocakta muhallebimiz göz göz pişince içine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ucuyla çırpıp buzdolabında 10 dk dinlendirelim.
Kekimiz fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekliyoruz.
Dinlenmiş kremamızı kekimizin üzerine eşit ölçüde yayıyoruz .
En son süslemesinde hindistan cevizi tozu ve çileğimizle süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri