Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Göçmen Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Göçmen Pilavı Tanımı İçin Materyaller
5 – 6 adet but
4 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağı-zeytinyağı (ben biraz ondan biraz ondan ekliyorum,tercih sizin nasıl isterseniz o denli koyabilirsiniz.)
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Fırından çıktıktan sonra üstüne karabiber gezdirin (İsteğe bağlı)

Göçmen Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel tencereye su doldurup butları (güzelce yıkayıp süzdükten sonra)haşlamaya bırakalım.
Geniş tepsiye pirinçleri (yıkayıp süzün) koyalım.
Öbür yandan soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım sıvı yağı-zeytinyağı ekleyip kavuralım.
Soğan ve sarımsaklar pembeleşince ocaktan alıp pirinçlerin üzerine koyup karıştıralım.
Ocağın altını açıp pirinci koyalım tavuk suyunu ekleyip,bunları da yerleştirelim biraz ocakta ısıtalım.
Ocaktan alıp fırına koyalım (önceden ısıtılmış) alt-üst ayarında 200 derecede 20 dk suyunu çekesiye kadar pişirelim. Afiyet olsun
Göçmen Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri