Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Göçmen Usulü Biber Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber

Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri