T
theking
Misafir
Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Çökelek
Soğan
Maydanoz
Pul biber (İsteğe nazaran patatesli ıspanaklı vs yapabilirsiniz ben çökelekli tercih ettim)
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için; tüm sıvı materyalleri yoğurma kabına alıp, yavaş yavaş un ekliyoruz, yumuşak lakin ele yapışmayan kıvamda bir hamur olacak 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
İç harcı büsbütün size kalmış. Hamuru dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açıyoruz ince olursa çok daha lezzetli oluyor.
Daha sonra isterseniz elektirikli saçta isterseniz yanmaz yapışmaz tava da artlı önlü pişiriyoruz.
Pişerken az bir sıvı yağ damlatıyoruz, daha hoş kızarmasını sağlıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun )
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Çökelek
Soğan
Maydanoz
Pul biber (İsteğe nazaran patatesli ıspanaklı vs yapabilirsiniz ben çökelekli tercih ettim)
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için; tüm sıvı materyalleri yoğurma kabına alıp, yavaş yavaş un ekliyoruz, yumuşak lakin ele yapışmayan kıvamda bir hamur olacak 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
İç harcı büsbütün size kalmış. Hamuru dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açıyoruz ince olursa çok daha lezzetli oluyor.
Daha sonra isterseniz elektirikli saçta isterseniz yanmaz yapışmaz tava da artlı önlü pişiriyoruz.
Pişerken az bir sıvı yağ damlatıyoruz, daha hoş kızarmasını sağlıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun )
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı